Президентът на ФИФА Джани Инфантино призова светът на футбола да

...
Президентът на ФИФА Джани Инфантино призова светът на футбола да
Коментари Харесай

Инфантино: Трябва да се преборим с расизма веднъж завинаги

Президентът на ФИФА Джани Инфантино прикани светът на футбола да се "пребори с расизма един път вечно " по време на церемонията за награждаването на най-хубавите играчи на ФИФА за годината.

Звездата на Барселона Лионел Меси пребори Върджил ван Дайк и Кристиано Роналдо за главния приз, до момента в който американката Меган Рапиноу бе оповестена за номер 1 при дамите. Инфантино обаче се концентрира върху сериозния проблем с расизма по стадионите след няколко съществени случая от началото на сезона, в това число и през миналия уикенд в Италия.

"Знам, че довечера е за тържество, само че би трябвало да кажа нещо. Искам да го кажа тук, в моята татковина Италия. Вчера още веднъж бяхме очевидци на случай с расизъм в италианското състезание. Това към този момент е неприемливо - би трябвало да го кажем, би трябвало да кажем "не " на расизма в каквато и да е форма. Не на расизма във футбола и не на расизма в обществото. Но не би трябвало единствено да го споделяме, би трябвало да се борим против расизма, да го преборим един път вечно, както в Италия, по този начин и в останалия свят ", съобщи Инфантино от трибуната по време на церемонията.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР