Президентът на ФИФА Джани Инфантино призова да не се избързва

...
Президентът на ФИФА Джани Инфантино призова да не се избързва
Коментари Харесай

Инфантино призова да не се избързва с пускането на фенове по стадионите

Президентът на ФИФА Джани Инфантино прикани да не се избързва с разрешаването на ентусиастите да се завърнат по трибуните по време на футболните мачове.

Сезонът неотдавна беше възобновен след повече от два месеца пауза поради пандемията от ковид, като на множеството места мачовете се играят при закрити порти.

" Футболът без почитатели сигурно ще е същият, само че би трябвало да бъдем търпеливи и да изберем най-подходящото време за връщането на последователите по стадионите. Ще продължим да следим обстановката деликатно и се надявам последователно да успеем да премахнем тази краткотрайна мярка, само че с цел да стане това, би трябвало да бъдем виновни и изцяло уверени, че няма риск за здравето на хората ", съобщи Инфантино.

От водещите европейски шампионати към този момент рестартира само немската Бундеслига при закрити порти, а в идващите 10 дни при сходни условия ще възобновят акциите си и в Италия, Испания и Англия. В няколко страни, измежду които и България, беше позволено отчасти отваряне на стадионите при съблюдаване на обществена отдалеченост на трибуните.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР