Президентът на ФИФА Джани Инфантино очаква световното първенство по футбол

...
Президентът на ФИФА Джани Инфантино очаква световното първенство по футбол
Коментари Харесай

Инфантино: Със сигурност световното в Катар ще бъде зрелищно

Президентът на ФИФА Джани Инфантино чака международното състезание по футбол в Катар през 2022 година да предложи представление. Според швейцареца организирането на форума в азиатската страна има всички предпоставки да реализира голям триумф.

На среща на Южноамериканската футболна конфедерация Инфантино съобщи, че се работи по концепцията за увеличението на броя на тимовете на международното в Катар от 32 на 48. Подобна смяна ще подсигурява две спомагателни квоти на Южна Америка за международното.

" Работим да забележим дали ще може да имаме 48 тима на международното през 2022 година, тъй като по-големият брой участници значи повече развиване и пристрастеност за хората. Ще забележим през юни дали това е допустимо. Шансовете са 50 на 50 ", сподели Инфантино на след срещата в Бразилия.

Той добави: " Това, което е 100% несъмнено, е, че международното през 2022 година ще бъде зрелищно и ще реализира голям триумф ".

Решението дали да бъде повишен броят на участниците на международното в Катар ще бъде взето на 5 юни, когато ще се организира годишния конгрес на ФИФА в Париж.

По проект международното през 2026 година, което ще се състои в Съединени американски щати, Канада и Мексико, ще бъде първото с 48 тима. В последните месеци обаче Инфантино интензивно се пробва да вкара измененията по-рано от плануваното, като съгласно него съседите на Катар могат да одобряват част от мачовете през 2022 г.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР