Президентът на ФИФА Джани Инфантино обмисля да осъществи истинска революция

...
Президентът на ФИФА Джани Инфантино обмисля да осъществи истинска революция
Коментари Харесай

Планът на Инфантино за реформа на трансферния пазар

Президентът на ФИФА Джани Инфантино обмисля да реализира същинска гражданска война по отношение на разпоредбите за привличането и продаването на футболисти, твърди „ L' Equipe “. На 28 февруари на комитета на ФИФА е планувано да бъдат прегледани 11 точки, които имат за цел да подсигуряват честността във футбола, да покачат прозрачността и да запазят конкуренцията в спорта.

ФИФА желае да има единствено един трансферен прозорец и покупко-продажбите сред клубовете да се реализират единствено през лятото, а зимният трансферен прозорец да отпадне.

Инфантино поддържа предлагането на Висшата лига на Англия трансферният пазар да затваря преди началото на самия сезон.

„ Много съм удовлетворен от предлагането на Висшата лига на Англия. Когато стартира сезонът, би трябвало да знаеш с кои футболисти разполагаш “, разяснява неотдавна той в изявление за ESPN.

Джани Инфантино желае да ограничи опциите един тим да преотстъпва доста играчи на други отбори. Той желае да постави завършек на сходни практики, както в тази ситуация е с Удинезе, който има 103 футболисти, които са наети, само че са разпределени в тимове от няколко шампионати.

„ Важно е да включим някои спортни правила, като ограничаването какъв брой футболисти може да имат контракти с един тим. Всички имаме огромен интерес да гледаме най-хубавите футболисти непрекъснато. С концентрацията на най-хубавите в няколко лиги и тимове това не се случва “, добави Инфантино.

Президентът на ФИФА също по този начин желае да вкара таван на заплатите, което ще се базира на приходите на всеки клуб, с цел да може да бъде предпазена конкуренцията сред тимовете и да се резервира салдото.

„ Системата е здрава, тъй като има доста пари, само че наклонността е тревожна, заради което би трябвало да действаме. Трябва да пазиме полезностите, които са създали футбола това, което е “, продължи шефът на ФИФА.

Шефът на ФИФА желае огромни промени в трансферния прозорец

Джани Инфантино също по този начин имам вяра, че би трябвало да бъдат контролирани комисионните, които се заплащат на футболните сътрудници. Той счита, че нарастването на комисионните, което се случва през последните години е „ тревожно “ и че би трябвало да има „ по-добра регулация “, с цел да се избегне корупцията, подкупите и изпирането на пари.

През последната година бяха изхарчени 5,1 милиарда евро за интернационалните прехвърляния, а комисионните за сътрудници и медиатори възлизат на 400 милиона евро.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР