Президентът на ФИФА Джани Инфантино не е напълно изолиран от

...
Президентът на ФИФА Джани Инфантино не е напълно изолиран от
Коментари Харесай

Инфантино: Катар не е рай

Президентът на ФИФА Джани Инфантино не е изцяло изолиран от недоволството, обвързвано с провеждането на Световното състезание в Катар.
„ Аз бях един от тези, които също подлагаха на критика, когато бях определен за президент “, спомня си водачът на ФИФА. Това решение за домакинство на Световно състезание е най-спорното в историята на ФИФА и е наследено от Инфантино, който оглави организацията през 2016 година, само че е и такова, което той одобри с времето.

Ако Катар желае утвърждение на своята промяна, с цел да компенсира митингите на правозащитните групи, тогава може да се обърне към Инфантино. Нямаше потребност швейцарско-италианецът да лети до Доха за срещите на ФИФА тази седмица и жребия на финалите на Световното състезание. Последните години бяха прекарани значително за Инфантино, основан в дребната страна от Персийския залив, а не към централата на ФИФА в Цюрих.

Президентът на ФИФА е заобиколен от нископлатената работна мощ от емигранти, на която се разчиташе да модернизира страната на цена, която Катар дефинира от 200 милиарда $. Ангажиментът на Катар да харчи за игрища, хотели и транспортна инфраструктура не постоянно е бил комбиниран с нуждата да се защитят служащите от употреба от злоупотребяващи работодатели, които икономисват заплащането, нарушават правата им и не обезпечават безвредни условия на труд.

„ Разбира се, че Катар не е парадайс. Разбира се, че не е идеално. Разбира се, има още работа, само че би трябвало да останем там. Трябва да продължим. Трябва да работим дружно. Трябва да насърчаваме смяната, тъй като не всеки желае смяна, даже в Катар или в Персийския залив. Но управлението желае смяна. Наследството във връзка с човешките права, правата на служащите е и е реализирано още преди Световното състезание “, сподели Инфантино по време на 20-минутен диалог преди съвещанията на Съвета на ФИФА и Конгреса. Прилагането на тези закони е приоритет, изключително след финала на Световната купа на 18 декември, и обезпечаването на по-голяма бистрота по отношение на смъртните случаи на служащи с обезщетения за нарушавания на правата.

„ Всеки ще види, че всички са добре пристигнали тук в Катар, даже в случай че приказваме за ЛГБТК+. Наистина имам вяра, че когато чуя някои, че „ Е, една арабска страна не заслужава да провежда Световно състезание, тъй като няма история на футбола “ или някаква нелепост като тази, аз изцяло не съм склонен. тъй като целият свят заслужава да има Световно състезание. Този път е в арабска страна. Имаше някои проблеми. Успяхме да помогнем малко в оправянето с тях. Те са адресирани “, добави Инфантино.

Резултатът от гласуването за хазаин през 2010 година беше разследван за корупция, която не можеше да бъде доказана като повлияваща на резултата от външни правни специалисти на ФИФА, само че изказванията, повдигнати от американските прокурори, не престават, даже когато Катар би предпочел да се концентрира върху игрите, които ще се играят в неговата осем блестящи нови стадиона.

Жребият за шампионата с 32 тима в петък е моментът, в който Катар се надява да насочи вниманието си към привличането на почитатели, отвън към този момент продадените 800 000 билета. Предизвикателството ще бъде да ги настанят с едвам 90 000 налични стаи за тях. „ Това е предизвикателство, само че организацията е особено готова за това. Може би някой желае да прекара един ден в Дубай, Абу Даби, Мускат, Рияд или Джеда. И те ще имат опция да отидат и да посетят може би други страни по време на престоя си в този район “, счита Инфантино.

Такива визити могат да разширят преживяването на почитателите, които ще участват на надпреварата. Всички посочени дестинации са в границите на 50 километра радиус на Доха. Организирането на шампионата в такава непосредственост основава провокации за сигурността за страна, която не е привикнала с всеобщ напор от спортни почитатели и такива, които биха могли да пият доста, където е позволено, най-малко в зоните за почитатели и хотели.

„ Това е предизвикателство, тъй като... нормално на Световното състезание имате единствено две фенски групи в едно съответно време, в един съответен град. Тук ще имаме всички 32 фенски групи, плюс всички останали футболни почитатели, които ще бъдат на едно и също място едновременно през цялото събитие. Вярвам, че събирането на толкоз доста националности и толкоз доста хора, смесването дружно ще бъде в действителност потребно и също по този начин ще реалокира и издигне Световното състезание в огромно, огромно обществено събиране “, разяснява Инфантино.

„ В този миг се намираме в обстановка, в която има война в Европа, ужаси и спорове, както и в други елементи на света. Да имаме мотиви, в които можем да събираме хората и да обединим, е добре. Така че мисля, че светът се нуждае от това “, приключи Инфантино. Убеждаването на скептиците, че не са прави за Катар остава задачата на президента на ФИФА.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР