Президентът на ФИФА - Джани Инфантино, наруши мълчанието си и

...
Президентът на ФИФА - Джани Инфантино, наруши мълчанието си и
Коментари Харесай

Босът на ФИФА: Станах президент на организация, отровена от корупция

Президентът на ФИФА - Джани Инфантино, наруши мълчанието си и приказва обществено за пръв път от месеци насам в изявление за швейцарското издание " Blick ". Срещу него има формирано наказателно произвеждане по обвиняване за склоняване към корист с власт след диалог с федералния прокурор на Швейцария - Майкъл Лаубер.

„ В Швейцария имаше към 20 производства против чиновници на ФИФА и още толкоз в Съединени американски щати. Оставаше секунда и американските управляващи щяха да разгласят ФИФА като незаконна организация. В тази обстановка станах президент на ФИФА. Станах президент на организация, отровена от корупция “, показа той в изявлението.

„ Моят дълг беше да потърся контакт с федералния прокурор, с цел да алармирам за две неща. Първо, че прилагаме промени, вършим паричните потоци транспарантни, с цел да не се повтарят нещата от преди. Второ, желаех да кажа на федералния прокурор, че с новата ФИФА освен вратите, само че и прозорците са отворени. Исках да му кажа, че като новоизбран президент на ФИФА ще си подпомагам напълно и с Федералната прокуратура, тъй като ФИФА е потърпевша страна във всички производства “, сподели Инфантино.

Относно изказванието на Football Leaks Media, че е желал да си измие ръцете поради подозрителен ефирен контракт, подписан от него като общоприет секретар на УЕФА, той отговори: „ Пълни нелепости! Не знам кой е желал да ме очерни с това изказване. Този контракт е един от стотиците, които съм подписал през годините. Той беше подробно прегледан от Федералната прокуратура и беше счетен за безпроблем по отношение на мен. Никога не съм бил упрекван, разследван, в никакъв случай не е имало производства против мен “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР