Президентът на ФИФА Джани Инфантино коментира посещението в Катар, за

...
Президентът на ФИФА Джани Инфантино коментира посещението в Катар, за
Коментари Харесай

Инфантино: Катар е еталон за безопасното завръщане на футбола по време на пандемията

Президентът на ФИФА Джани Инфантино разяснява визитата в Катар, с цел да ревизира подготовката на страната за Световното състезание през 2022 година и да участва на финала на Азиатската шампионска лига.

" Въпреки пандемията, през последните три месеца Катар за следващ път показва по какъв начин можете да продължите да играете футбол, в това число с почитатели на трибуните. Повече от 10 000 фенове участваха на финала за Купата на Емира и откриването на новия стадион за Световното състезание и финала на главния клубен шампионат в Азия.

Бил съм и на двата мача и персонално съм виждал по какъв начин работят строгите протоколи за здравна сигурност, създадени от Катар и уредниците на шампионата. Това даде опция на футболисти и почитатели да играят футбол и да гледат мачове, без да заплашват здравето си. Катар несъмнено е пример за безвредното завръщане на футбола по време на пандемията ", съобщи Инфантино.
 Президентът на УЕФА Александър Чеферин също означи равнището на подготовка на Катар за международното състезание.

" За мен беше наслаждение да видя персонално по какъв начин върви подготовката за Световното състезание и да се докосна до атмосферата, която футболистите и почитателите ще почувстват тук през 2022 година. Остават малко под две години, всички се надяваме, че ще бъде необикновен шампионат, който ще се организира в света след ковид ", сподели Чеферин.

Световното състезание в Катар ще се организира от 21 ноември до 18 декември 2022 година.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР