Президентът на ФИФА Джани Инфантино изиска от Иран гаранции, че

...
Президентът на ФИФА Джани Инфантино изиска от Иран гаранции, че
Коментари Харесай

Джани Инфантино поиска иранските жени да имат достъп до стадионите

Президентът на ФИФА Джани Инфантино изиска от Иран гаранции, че дами ще бъдат допускани по трибуните на мачовете на националния тим по футбол от квалификациите за международното състезание през 2022 година.

Швейцарецът срещна вълна от рецензия, откакто посети дерби мач в Техеран през март 2018 година, на който не бяха допускани дами на стадиона. През ноември Инфантино още веднъж бе в Иран за финала в Азиатската шампионска лига, като тогава управляващите позволиха наличието на дами на мача на локалния Персеполис с японския Кашима Антлърс.

Само преди дни обаче, на 6 юни, контролата сред Иран и Сирия остана скрита за почитателките на футбола в страната.

" Бях в положение да следя действителен и осезателен прогрес във връзка с същинското присъединяване на дамите във футбола ", написа в отвореното си писмо Инфантино до президента на федерацията по футбол на Иран Мехди Тадж.

" Фактът, че тази значима първа стъпка бе направена и че аз бях в положение да я видя персонално, прави още по-разочароващо, че не беше допустимо да се резервира позитивната инерция и да се продължи с сходен прогрес. За страдание решението да не бъдат позволени дами опонира на обещанието, което ми даде персонално президентът на Иран Хасан Рухани през март предходната година. Надявам се, че до 15 юли най-късно във ФИФА ще получим съответни стъпки от страна на Иранската футболна федерация по какъв начин да бъде изменена актуалната обстановка, която нарушава най-основни права ", написа още президентът на ФИФА.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР