Президентът на ФИА Жан Тод заяви в Абу Даби, че

...
Президентът на ФИА Жан Тод заяви в Абу Даби, че
Коментари Харесай

Ако Ферари напусне Ф1, това би им навредило повече


Президентът на ФИА Жан Тод съобщи в Абу Даби, че в случай че Ферари реши да напусне Формула 1, това решение би им навредило повече, в сравнение с да останат при неуместни за тях условия. Неотдавна босът на италианския производител предизвести, че тимът им може да скъса с Ф1, в случай че спортът поеме в направление, които не е по усета им. Ферари са най-успешният тим във Формула 1 и негов блестящ знак.

" Не желая да видя по какъв начин Ферари напущат, само че не съм сигурен, че за тях ще бъде положително решение Ферари да си тръгне от Формула 1 " сподели Жан Тод. " Те са неповторима марка – композиция от спортен и пътнически автомобил. Затова считам, че за тях би било мъчително, в случай че не са във Ф1. Но това не е моя отговорност. "

Преди да стане началник на ФИА, Жан Тод беше президент на Ферари и то във времето на техните най-големи победи с Михаел Шумахер, тъй че той сигурно добре познава тяхната философия.

Заплахата, която насочи Маркионе, пристигна вследствие на оповестените от ФИА проекти за мотори, които са по-евтини, по-шумни и с повече стандартизирани детайли. Те би трябвало да бъдат вероятно въведени през 2021 година и да заменят сегашните турбо V6.

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на уеб страницата formula1.sportal.bg



Снимка: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР