Президентът на федерацията по художествена гимнастика Илиана Раева коментира фурора

...
Президентът на федерацията по художествена гимнастика Илиана Раева коментира фурора
Коментари Харесай

Раева: Взехме медал с три груби грешки

Президентът на федерацията по художествена гимнастика Илиана Раева разяснява фурора на нашите състезателки в Москва. Българките се прибраха с общо седем медала – три на ансамбъла (един златен и два сребърни), три на Боряна Калейн (златен, сребърен и бронзов) и един на Ерика Зафирова в съпътстващия шампионат.

„ Най-щастлива съм за медалите на Боряна Калейн. И най-много по какъв начин тя показа самите композиции - тя беше като кралица на терена. По време на надпреварата и самите съветски коментатори не скриха удивлението си и от нея, и от ансамбъла. Отзивът е невероятен”, разяснява в Нова телевизия Илиана Раева.

"Случи се нещо, което не се е случвало до момента. Нашите девойки с три груби неточности взеха златен орден, а Русия без неточност - не. Това се случи поради новия устав, който отвори оценките. Положихме извънредно старания да имаме доста комплицирани композиции, които биха могли да се изпълнят от доста малко гимнастички в света. Рискуваме доста, само че пък...”, добави Раева.

Тя отговори и на въпрос, по какъв начин художествената гимнастика се отличава сензитивно от останалите спортове и резервира триумфите си: „ Всичко се прави с доста можене. Може би отново ще бъда упрекната какъв брой съм самовлюбена. Аз съм президент на федерацията и нещата доста зависят от мен. Кое е значимо?! Когато си отпред на една организация най-важно е да си избереш верния екип. Там не би трябвало да има его, а да има обективност, отговорност, в действителност можене. Аз съм доста деликатна към избора си към това, кого поканвам. Трябва да вземеш мощните към себе си, само че да знаеш по какъв начин да ръководиш. Когато би трябвало, мога да тропна по масата, когато би трябвало – мога да отстъпя и да кажа, да, прав си. “

„ За мен най-важното беше да трансформира мисленето на треньори и състезатели в вярната посока. Държавата сега се грижи ужасно доста за нас, получаваме доста съществени финанси, само че това стана постфактум. За да стигнем до това, минахме през доста тежък интервал, с цел да потвърдим, че работим и реализираме успехи”, сподели още президентът на българската федерация по художествена гимнастика.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР