Президентът на Федерацията на германските индустрии Зигфрид Рувурм се обяви

...
Президентът на Федерацията на германските индустрии Зигфрид Рувурм се обяви
Коментари Харесай

Втори дамоклев меч надвисва над европейската икономика

Президентът на Федерацията на немските промишлености Зигфрид Рувурм се разгласи срещу ограничение комерсиалните връзки с Китай и предизвести за трагични последствия за Германия, защото основни индустриални браншове са мощно подвластни. Санкции против Китай ще имат опустушителни последствия. Фолксваген осъществя 40% от продукцията си в Китай. БМВ и Даймлер генерират една трета от приходите си също от Китай. След глобите против Русия, това ще е втори дамоклев меч над немската промишленост.

Ако с решенията за съветския газ Европа се простреля в крайници, наказания против Китай ще взриви бомба под краката й. Кой е диригентът на тези събития, заинтригуван от една слаба Европа е ясно.

Основателни ли са обаче опасенията на европейския бизнес? Съдейки по подготовката на Китай за посрещане на такива наказания, отговорът е „ да “. Нещо повече, в случай че би трябвало да имаме вяра на Wall Street Journal, Пекин е наредил „ преход към военно–временно състояние “. На военния регион Гуандун е подредено да активизира големи запаси за навлизане в Тайван: 1358 армейски елементи със 140 000 души, 953 кораба, 15 500 военни специалисти от разнообразни области, 64 ро-ро кораба, 3865 безпилотни летателни апарати, 588 влакови вагона, 6 корабостроителници, 14 незабавни мобилизационни центъра, зърно и петролни хранилища, лечебни заведения, кръвни банки и други

От друга страна обаче, Китай няма интерес да утежнява връзките си със Запада. Времето ще покаже и периодите за това се съкратяват. Най–късно до есента на актуалната година.

Симеон Николов
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР