Президентът на Farba Lighting Group Ахмет Байрактар (в средата) по

...
Президентът на Farba Lighting Group Ахмет Байрактар (в средата) по
Коментари Харесай

"Одело България" откри развоен център в София

Президентът на Farba Lighting Group Ахмет Байрактар (в средата) по време на откриването

Производителят на стопове за коли " Одело България ", чиято съществена активност е в " Тракия икономическа зона " край Пловдив, откри развоен център в София. Специалистите в него ще получават от клиента модели стопове за нов автомобил или фейслифт на действителен автомобил, който ще влезе в серийно произвеждане към две години след първичната планова фаза.

" Одело България " ще създава главно за Daimler и Dacia, като от компанията разясняват пред " Капитал ", че беседват и с други имена от автомобилния отрасъл за българското си произвеждане. Компанията е част от немската група odelo, която от 2011 година е благосъстоятелност на турската Bayraktar Holding. Основните клиенти на огромната група са Mercedes-Benz, Audi, Renault, Fiat, Toyota, Volkswagen, BMW и Ford. Оборотът на компанията за 2017 година е 461 млн. евро, а общият брой чиновници на групата надвишава 4000 души.

Абонирайте се за Капитал Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък По-голямата картина

Изграждането и откриването на развойния център е част от по-голямата капиталова тактика на компанията за България, която планува общо 40 млн. евро вложения в страната. Паралелно с развойния център компанията приключва и построяването на цех за произвеждане на стопове за Mercedes-Benz край Пловдив. В него би трябвало да работят 400 души до 2023 година Площта на завода е 21 хиляди кв.м. Намеренията на компанията са някои действия да стартират още през тази година, само че производството непосредствено за клиенти е планувано за края на 2020 година

В развойния център първоначално ще работят 10 инженери. До края на годината броят им би трябвало да се удвои, а през идващите три години да бъдат назначени общо 40 чиновници в центъра. Те ще работят в няколко посоки. " Екипът, който работи по даден план, би трябвало да има експерти по оптика, дизайн на хардуер за електроника, дизайн на електроника, тестване на софтуера и изследвания за машинален дизайн ", разясниха пред " Капитал " от компанията. " Развойният център осъществя взаимни планове за производители на автентично съоръжение, в това число по едно и също време планиране в тези разнообразни дисциплини. "

" Търсим млади експерти, които са подготвени да работят в автомобилния бранш и да се развиват в тази среда ", сподели по време на откриването Мюрсел Гюлен, изпълнителен шеф на Odelo.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР