Президентът на Европейския съвет Шарл Мишел призова евродепутатите да престанат

...
Президентът на Европейския съвет Шарл Мишел призова евродепутатите да престанат
Коментари Харесай

Шарл Мишел към евродепутатите: Спрете да искате още пари!

Президентът на Европейския съвет Шарл Мишел прикани евродепутатите да престанат да молят за разпределяне на спомагателни средства по дълготрайния бюджет на Европейски Съюз и пакета за възобновяване от новия ковид.

По време на свое изявление след спор за Брекзит и многогодишната финансова рамка в европарламента в Брюксел Мишел „ почтително и учтиво “ помоли членовете на органа да правят отстъпка от настояването за още 39 милиарда евро финансиране по стратегии като Еразъм, сума, която включва най-малко 9 милиарда евро свежи пари.

„ Никога в историята на Европейския съюз не сме съумели да отблокираме толкоз пари, колкото в този момент... във връзка с фонда за възобновяване “, означи ръководителят на Европейския съвет, добавяйки, че това е „ съразмерно доста повече “ от парите, предоставени от Китай и Съединени американски щати. Той прикани евродепутатите да се концентрират върху „ общата картина “.

„ Уважавам обстоятелството, че за Народното събрание сумата, препоръчана от Съвета във връзка с МФР, не е задоволителна... Но когато чуем, че ще има големи съкращения по Еразъм, в иновационни фондове, в отбранителни фондове, кажете ни, когато говорите за съкращения... съкращения спрямо какво? “, сподели още Мишел.

През юли водачите на Европейски Съюз реализираха съглашение за бюджет на стойност 1.82 трлн. евро за интервала от 2021 до 2017 година, както и за отпущането на спомагателни средства за възобновяване от пандемията, само че Народното събрание изиска да се създадат отстъпки в 4 области: повече пари за 15 бюджетни стратегии, в това число за проучвания и здравеопазване; обвързващ календар за нови източници на доход; по-голяма роля за членовете на Екологичен потенциал в планувания фонд за възобновяване, както и мощен механизъм, свързващ разпределението на финансирането от Европейски Съюз с критериите за господство на закона.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР