Президентът на Европейската централна банка Марио Драги призова правителствата на

...
Президентът на Европейската централна банка Марио Драги призова правителствата на
Коментари Харесай

Президентът на ЕЦБ настоява за ефективна застраховка на банковите депозити

Президентът на Европейската централна банка Марио Драги прикани държавните управления на еврозоната във вторник да подхващат по-нататъшни дейности за подсилване на банковия бранш в района, в това число посредством основаване на общ осигурителен проект за банкови депозити.

В изявлението си в Париж Драги съобщи, че "трябва да се направи още ", макар че европейските държавни управления са построили система за контрол на банките и ръководство на банковите опасности през последните години

По-специално, държавните управления би трябвало да хармонизират разпоредбите на блока за това по какъв начин да третират банковата ликвидност, да завършат общата система за разрешаване на разногласия и да слагат "основите за основаването на ефикасна застраховка на депозитите ", сподели Марио Драги.

"Убеден съм, че скоро ще бъдат подхванати значими стъпки в тази посока ", добави Драги.

Липсата на пан-европейски правила и защита за банките и техните клиенти стопира присъединяване на заемодателите да влагат в бизнес оттатък техните лични страни, означи президентът на ЕЦБ, представен от "Файненшъл Таймс ".

Според него банките са се отдръпнали от интернационалните пазари по време на световната рецесия в желанието си да не подхващат опасности и да избегнат по-тежките регулации на надзорниците на най-големите тържища.

"Тази фрагментация на банковия бранш в народен мащаб докара до неналичието на по-силни банки за консолидация на финансовата промишленост ", изясни още Марио Драги.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР