Президентът на Европейската централна банка Кристин Лагард заяви в четвъртък,

...
Президентът на Европейската централна банка Кристин Лагард заяви в четвъртък,
Коментари Харесай

Шефът на ЕЦБ: Трябва да се помогне на уязвимите малки компании

Президентът на Европейската централна банка Кристин Лагард съобщи в четвъртък, че всеки месец на изключителни ограничения и блокади поради разпространяването на ковид коства към 2% до 3% от брутния вътрешен артикул (БВП) на страните от Европейски Съюз, предава БНР.

"Колкото по-дълго не престават ограничаващите ограничения, толкоз по-сериозно ще бъде тяхното икономическо влияние ", уточни Лагард в изявление за френския вестник Le Parisien и добави, че анулирането на задълженията, насъбрани вследствие на рецесията, наподобява изцяло немислимо за нея.

Според Кристин Лагард би трябвало да се помогне на уязвимите дребни компании, като в това време предизвести, че в случай че фискалното стягане се случи прекомерно бързо, това може да се окаже капан.

"Не би трябвало да се фиксираме върху така наречен "корона облигации ". Подобни неща лишават време в Европа ", съобщи Лагард и добави, че няма да бъде толерирано каквото и да е стягане на изискванията за финансиране. Това сподели, че тя като че ли не е последовател на концепцията на Италия и Испания за издаване на общ европейски дълг под формата на взаимни облигации в еврозоната, добили популярност като "корона облигации ".

Шефът на ЕЦБ означи, че може да има някои други форми на европейска взаимност. Като образец тя загатна взаимни разноски от споделен бюджет или фонд за възобновяване.

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР