Президентът на Европейската централна банка (ЕЦБ) Кристин Лагард похвали връщането

...
Президентът на Европейската централна банка (ЕЦБ) Кристин Лагард похвали връщането
Коментари Харесай

Лагард: Гръцката икономика и народ са пример за устойчивост

Президентът на Европейската централна банка (ЕЦБ) Кристин Лагард похвали връщането на гръцката стопанска система към здравето и устойчивостта на гърците след дълговата рецесия преди повече от 10 години.

„ Хората на Гърция бяха на дълъг път. Това беше мъчно пътешестване. Но те в никакъв случай не са изпускали от взор дестинацията. И доста е извоювано по пътя. Както всички знаем, рецесията, която избухна през 2009 година – и програмата за фискални корекции и структурни промени, които тя наложи – взеха извънредно тежки жертви “, сподели тя в речта си по време на публична вечеря в Атина, оповестява електронното издание на в. Kathimerini.

Лагард сподели, че след фискалната промяна, която Гърция е била длъжна да направи, пандемията от ковид е свила стопанската система с още 9% през 2020 година

„ И въпреки всичко, макар тази поредност от неуспехи, устойчивостта на страната е забележителна. Благодарение на усилената работа, която беше свършена, с цел да направи стопанската система по-гъвкава, Гърция направи впечатляващо завръщане от пандемията. Но освен стопанската система е издръжлива – това е и гръцкият народ. Имаше моменти, когато можеха да изберат различен път. И въпреки всичко те остават отдадени на това да бъдат в сърцето на Европа даже в най-трудните времена ”, добави още Лагард.

Управителите на националните централни банки от еврозоната и шестимата членове на изпълнителния комитет на ЕЦБ се срещат в централата на BoG в централната част на Атина, с цел да вземат решение по отношение на паричната политика.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР