Президентът на Европейската футболна асоциация (УЕФА) Александър Чеферин призова за

...
Президентът на Европейската футболна асоциация (УЕФА) Александър Чеферин призова за
Коментари Харесай

Президентът на УЕФА: Световно първенство с 48 отбора крие много рискове

Президентът на Европейската футболна асоциация (УЕФА) Александър Чеферин прикани за деликатно обсъждане за увеличението на броя на участниците в международните шампионати. В момента се разяснява концепция за 48 тима още на международното състезание в Катар през 2022 година, макар че по принцип участниците би трябвало да са 32.

" Не споделям, че съм срещу, само че като президент на УЕФА аз би трябвало да мисля за европейските клубове. Знаем, че международното състезание в Катар ще бъде през ноември и декември, поради което сезонът в Европа би трябвало да се спре. В случай, че има 48 тима това може да докара до огромни проблеми за клубните шампионати ", сподели Чеферин в изявление за RT.

След международното в Русия президентът на ФИФА Джани Инфантино разгласи, че желае да усили броя на участниците още за шампионата в Катар. Страната-домакин също разкри, че няма нищо срещу, само че Чеферин е на мнение, че това крие опасности.

" Световното в Катар ще е по-кратко, за 32 тима времето ще стигне, само че при 48 няма. Тогава ще би трябвало дневно да се играят по шест мача, календарът ще се сгъсти и футболистите няма да имат никаква отмора ", сподели още Чеферин.

Според него системата за видеоповторения (VAR) се е оказала сполучлива на международното състезание. Президентът на УЕФА беше един от съперниците на VAR и продължава да е на мнение, че няма потребност от въвеждането ѝ в Шампионската лига.

" В Русия работеше сносно и мисля, че пътят, който сме поели генерално ще се съблюдава, няма връщане обратно. Все още обаче системата не е кристално ясна и ние би трябвало да създадем подробен разбор. Според мен още е рано да я вкараме в Шампионската лига, най-малко през този сезон това няма да се случи ", добави Чеферин.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР