Президентът на Евролигата Жорди Бертомеу говори пред медиите относно началото

...
Президентът на Евролигата Жорди Бертомеу говори пред медиите относно началото
Коментари Харесай

Най-лошата зала в Европа е…

Президентът на Евролигата Жорди Бертомеу приказва пред медиите по отношение на началото на новия сезон в шампионата. Най-силната конкуренция в европейския клубен баскетбол стартира с четири мача през вчерашния ден, а в днешната стратегия са залегнали още четири дуела. Испанецът засегна тематиката със залите на шестнадесетте участващи тима в надпреварата и изрази мнение коя от тях е в най-лошо положение.

“Барселона незабавно има потребност да излезе от “Палау Блауграна”, тъй като това е най-лошата зала в Европа. Не позовлява да се рентабилизират икономическите благоприятни условия нито в Лига АСВ, нито в Евролигата. Съоръжението е извънредно лимитирано. Вероятно е най-старата или измежду най-старите зали, строена е преди повече от 40 години. Говорим за извънредно остаряла постройка, която има доста проблеми”, разяснява Бертомеу в програмата Tu Dirás на RAC1.

“Иска ми се Барса да има зала, която да има 10 000 или даже 15 000 места. Да може да не разчита на поддръжката на футболния тим и да генерира задоволително приходи”, добави още той, намеквайки, че е извънредно време каталунците да се снабдят с нов дом.

“Палау Блауграна” се намира на пешеходно разстояние от футболния “Камп Ноу” и е с потенциал от 7585 седящи места. Построена е през 1971 година и е реновирана двукратно - през 1994 и през 2016 година.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР