Президентът на ЕС Доналд Туск лаконично призова в профила си

...
Президентът на ЕС Доналд Туск лаконично призова в профила си
Коментари Харесай

Туск към Лондон: Кажете смело какво искате!

Президентът на Европейски Съюз Доналд Туск сбито прикани в профила си в " Туитър " самоуверен английски политик да излезе и ясно да каже какво желае Островът от Брекзит.

Ако една договорка е невъзможна и никой не желае да има договорка, тогава кой най-сетне ще има смелостта да каже какво е единственото позитивно решение? Това прикани Доналд Туск.

От пресслужбата на Доналд Туск разпространиха следната позиция:

Съжаляваме за резултата от гласуването и призоваваме държавното управление на Англия да обясни своите планове във връзка с идващите стъпки допустимо най-скоро.

ЕС-27 ще остане обединен и виновен, както и през целия развой, и ще се стреми да понижи вредите, породени от Brexit.

Ще продължим подготовката си за всички резултати, в това число сюжет без договорка. Рискът от последната опция се е нараснал с това гласоподаване и въпреки да не желаеме това да се случи, ние ще бъдем готови за него.

Ще продължим процеса на одобрение на съглашението, реализирано с държавното управление на Обединеното кралство. Това съглашение е и остава най-хубавият и единствен метод да се подсигурява напускането на Обединеното кралство от Европейския съюз.

" Споразумението е почтен компромис и най-хубавата допустима договорка. То понижава вредите, които Брекзит би могъл да аргументи на жителите и бизнеса. Това е единственият метод за проведено отдръпване на Обединеното кралство от Общността. Призовавам Англия да обясни желанията си допустимо най-бързо ", се показва в публично известие до медии от пресслужбата на ръководителя на Европейски Съюз Жан-Клод Юнкер.

Минути след гласуването в Лондон той изрази страдание от резултата и предизвести, че времето за Брекзит изтича.

" Първата ни мисъл е за 3, 6 милиона европейци във Англия и британци в Европейски Съюз. Те се нуждаят от сигурност за бъдещето си. Ние ще се борим за тях ", даде обещание в " Туитър " ръководителят на Европейския парламент Антонио Таяни.

Лидерът на либералите Ги Верховстадт прикани правата на жителите да бъдат непокътнати без значение от развоя на развода на Острова с Европейски Съюз. Той въпреки всичко не скри раздразнението си и изиска от британците ясно да кажат какво желаят.

Според лидерката на зелените в Екологичен потенциал Ска Скелер нов референдум би бил добър излаз от обстановката.

Няма да има предоговаряне на договорката за Брекзит, предизвести австрийският канцлер Себастиан Курц.

" Съжалявам за изхода от вота за Брекзит в английския парламент. Във всеки случай няма да има предоговаряне на съглашението за излизането от Европейски Съюз ", съобщи Курц. Само преди седмици неговата татковина беше ротационен ръководител на Европейски Съюз. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР