Президентът на Еквадор временно премести работата на правителството от столицата

...
Президентът на Еквадор временно премести работата на правителството от столицата
Коментари Харесай

Опит за преврат в Еквадор?

Президентът на Еквадор краткотрайно реалокира работата на държавното управление от столицата Кито в пристанищния град Гуаякил на фона на митинги, провокирани от прекратяването на дотациите за горивата, осведоми Би Би Си.

В телевизионно послание президентът Ленин Морено упрекна съперниците си в опит за прелом. Той насочи заканата, откакто групи, ръководени от коренното население, проведоха митинги и блокираха пътища. Стотици стачкуващи са задържани. През последните няколко десетилетия митинги на коренното население смъкнаха трима президенти. По време на речта си в понеделник вечерта Морено съобщи, че митингите " не са демонстрация на обществено неодобрение в митинг против решение на държавното управление ", съобщи News.bg.

" Грабежите, вандализмът и насилието демонстрират, че тук има проведен политически претекст за дестабилизиране на държавното управление и нарушение на конституционния ред, нарушение на демократичния ред ", предизвести президентът. Той разгласи, че предшественикът му Рафаел Кореа и венецуелският президент Николас Мадуро стоят зад " дестабилизиращия проект ". Политическото придвижване " Социален ангажимент ", ръководено от Кореа, излезе със известие, в което отхвърля обвиняванията на президента. Морено изясни, че решението да реалокира държавното управление в различен град е в сходство с конституционните му пълномощия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР