Президентът на Египет предупреди днес да не се допуска разширяване

...
Президентът на Египет предупреди днес да не се допуска разширяване
Коментари Харесай

Президентът на Египет: Разрастване на конфликта в Газа ще превърне района в бомба със закъснител

Президентът на Египет предизвести през днешния ден да не се позволява разширение на спора в Газа, защото това заплашва да трансформира региона в " бомба със закъснител ", съобщи Ройтерс.

Ас Сиси сподели също, че суверенитетът на страната му би трябвало да бъде тачен, откакто през вчерашния ден въоръжените сили прехванаха дронове, навлезли във въздушното пространство на Египет. Израел заяви, че той е бил цел на дроновете, обвинявайки за изпращането им подкрепяното от Иран бунтовническо придвижване на хутите в Йемен, съобщи Българска телеграфна агенция.

Египетските военни обявиха, че безпилотните самолети, разрушили се на територията на египетските градове Таба и Нуейба покрай израелската граница и ранили шестима души, са пристигнали от южната част на Червено море. Те не споделиха кой ги е изпратил.

" Предупредих за разрастването на спора, без значение от кое място идва. Регионът ще се трансформира в бомба със закъснител, която ще засегне всички нас ", съобщи на конференция Ас Сиси. " Египет е суверенна страна и нейният суверенитет и позиция би трябвало да бъдат зачитани /.../ Египет е мощна страна и е ненарушим ", акцентира той.

Миналата събота египетският президент свика среща на върха за мир и прикани за допускане на филантропична помощ в Газа, за освобождение на заложниците и за преустановяване на огъня в спора сред Израел и " Хамас ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР