Президентът на Египет Абдел Фатах Ас-Сиси защити себе си и

...
Президентът на Египет Абдел Фатах Ас-Сиси защити себе си и
Коментари Харесай

Египетският президент защити себе си и армията от обвинения в корупция

Президентът на Египет Абдел Фатах Ас-Сиси отбрани себе си и армията от обвинявания в корупция, които се появиха в обществените мрежи през последните две седмици, съобщи ДПА.

Египетският строителен бизнесмен Мохамед Али , който избяга в Испания, пусна поредност от видеоклипове във Facebook, в които упреква Сиси и египетските военни в разхищение на държавни средства за провалени планове.

В едно видео Али декларира, че компанията му е получила поръчка да построи пет вили и огромен замък за резиденции за Сиси и някои висши военни командири в региона на Кайро. 45-годишният Али е работил с армията в продължение на 15 години. Той посочи, че тези резиденции са имали тунели, които водят до пет административни здания.

В други клипове Али твърди, че компанията му е построила 7-звезден хотел в Ню Кайро на стойност 122 млн. $. Той споделя, че армията още му дължи към 13 милиона $ за градежа на резиденция за Сиси и брачната половинка му в Александрия на обща стойност 15 млн. $.-->



На младежка конференция президентът Сиси съобщи, че тези обвинявания, които провокираха бурни реакции измежду египтяните, " имат за цел да ви накарат да загубите вяра и доверие ".

" Да, строил съм дворци и ще продължа да ги строя. Те не са за мен, а за Египет. Строя нова страна ", съобщи Сиси.

Той добави, че армията е доста затворена институция и е мощно сензитивна към всякакво нелегално държание, изключително в случай че е обвързвано с висшите командващи.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР