Президентът на Египет Абдел Фатах ас Сиси откри висящ мост

...
Президентът на Египет Абдел Фатах ас Сиси откри висящ мост
Коментари Харесай

В Египет откриха най-широкия висящ мост в света

Президентът на Египет Абдел Фатах ас Сиси откри провесен мост над Нил, рекламиран като най-широкия в света, съобщи Ройтерс. Това е един от серията мега планове, замислени от египетските управляващи за да подобрят инфраструктурата и да дават работни места. Мостът, който пресича Нил северно от централната част на Кайро, е основна връзка с автомагистралата, разпростряла се от Червено море на изток до северозападното египетско крайбрежие на Средиземно море. Съоръжението би трябвало да понижи тапите в столицата.Наземното придвижване бе отчасти спряно в централната част на Кайро през днешния ден сутринта, когато Ас Сиси пътуваше, с цел да открие моста дружно с министри и военни генерали.



В най-широката си част мостът има 6 пътни ленти във всяка посока и доближава 67,3 метра. Регионалният шеф за книгата за върхове на Гинес, който участва на откриването, сподели, че това го прави най-широкият провесен мост в света. За строителството му са употребявани към един милион кубични метра бетон, 1400 километра стоманена жица за 160 висящи кабели, съгласно информация, предоставена при формалното разкриване.

Мостът пресича остров Уарак, ситуиран на река Нил, който има 100 000 поданици. Някои от тях стачкуваха против плануваните събарания на здания на острова, като и против плановете той да се трансформира в " съвременна жилищна общественост ".



При посещаване за ревизия на острова предишния месец египетският президент отхвърли информацията, че той може да бъде продаден на вложители и сподели, че страната не може принудително да изгони жителите му. Сред другите влиятелни планове, които бяха стартирани при ръководството на Ас Сиси, са разширението Суецкия канал, приключено през 2015 година, както и построяването на нова столица в пустинята, източно от Кайро, която сега се построява.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР