Президентът на Египет Абдел Фатах ас Сиси и президентът на

...
Президентът на Египет Абдел Фатах ас Сиси и президентът на
Коментари Харесай

Ел Сиси и Байдън се споразумяха да доставят хуманитарна помощ за Газа през Египет

Президентът на Египет Абдел Фатах ас Сиси и президентът на Съединени американски щати Джо Байдън се споразумяха в телефонен диалог за доставка на филантропична помощ за линията Газа през контролно-пропускателния пункт Рафа в дълготраен проект. Това оповестиха от кабинета на египетския водач.

„ Президентите се споразумяха за доставката на филантропична помощ за линията Газа през Граничен контролно-пропусквателен пункт Рафа в дълготраен проект “, се споделя в изказването. Отбелязва се, че управляващите на Съединени американски щати и Египет ще координират дейностите си с интернационалните организации, ръководени от Организация на обединените нации.

По-рано американският водач означи, че е провел телефонен диалог с ас Сиси. „ Той се съгласи да отвори точката, с цел да направи две неща: първо, да пропусне първо до 20 камиона “, цитира американския президент преспулът на Белия дом. Байдън отговори утвърдително на въпроса дали има поради камиони, пренасящи филантропична помощ, и контролно-пропускателния пункт Рафа.

“Моят специфичен делегат по филантропичните въпроси в Близкия изток Дейвид Сатърфийлд в този момент е в Кайро. Той ще координира това. Дадох му компетенции да направи всичко належащо за това ”, сподели Байдън. “Искаме да изпратим колкото се може повече камиони. Мисля, че са към 150 ”, изясни американският водач. „ Не всички ще бъдат изпратени “, добави той. По думите му по-късно ще стане ясно дали ще бъде изпратена втора порция помощ. “Ако Хамас ги конфискува или не ги пропусне, тогава това ще спре. Защото ние няма да изпратим филантропична помощ на Хамас ”, разясни Байдън. „ Той беше доста диалогичен “, акцентира американският водач, говорейки за Ал Сиси.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР