Президентът на Добруджа 07 Веселин Велев даде интервю за новия

...
Президентът на Добруджа 07 Веселин Велев даде интервю за новия
Коментари Харесай

Президентът на Добруджа 07: Целта ни е попадане в четворката

Президентът на Добруджа 07 Веселин Велев даде изявление за новия формат на волейболната Суперлига за мъже и упоритостите на клуба от Добрич за новия сезон.

- Господин Велев, какво да чакат почитателите на волейбола в Добрич - и като упоритости на клуба, и по отношение на новия формат на Суперлигата, който очевидно допуска по-голяма конспирация от началото до края?
- Очаквахме с интерес какво ще бъде крайното решение за формата на Суперлигата. И освен ръководителите на клубовете, състезателите и треньорите - почитателите също се вълнуваха. Форматът към този момент е явен. Логично, измежду представителите на клубовете имаше и " за ", имаше и " срещу " смяната. Съвсем обикновено е да бъде по този начин. Но за мен особено, а и за нас като клуб е значимо генерално да гледаме в една посока. Затова и още авансово споделих, че какъвто и формат да бъде признат, Добруджа 07 застава твърдо зад решението. За мен това е вярно - да изричаме мненията си, само че и да се съобразяваме с решенията и клубовете да вървим дружно напред. Форматът на Суперлигата с две осмици ще е забавен. Очаква ни нещо ново и завладяващо. Ще има предизвикателство за щабовете на клубовете да се напаснат към новата скица на игра, само че волейболните хора сме адаптивни и ще го създадем. На почитателите им липсва волейболът. Поради ранното преустановяване на шампионата тази липса се усеща. Вижда се и в обществените мрежи, разбирам го и от диалози - директни или индиректни, в които почитателите се интересуват живо какво се случва в нашия клуб, кой ще бъде треньорът - той към този момент е явен, кои ще бъдат новите състезатели. Активната фенска маса, която за наслада ние имаме, чака с неспокойствие старта. И надлежно - да пълним още веднъж залата, както е било постоянно. Затова чакам в действителност огромен интерес - и поради новия формат, и поради обстоятелството, че волейболът липсва на хората.

- Вече обявихте завръщането на Миро Живков на треньорския пост? Да чакат ли почитателите още радостни вести и към състава на Добруджа 07?
- Да, Миро Живков ще бъде треньор. Той е прочут на волейболната общност, бил е при нас и триумфите на клуба се свързват с неговото наличие, с неговата работа. Безспорните му качества ни накараха тази година да се обърнем още веднъж към него и се радваме, че той одобри. В състава се връщат познати имена, които нашата аудитория обича. Състезатели, които са били в Добрич и са потвърдили своите благоприятни условия. А още повече са работили с Миро Живков и се познават чудесно. Това са Венцислав Рагин, Денис Чавдаров и Георги Манчев. На финала сме за привличането на още един класен играч. Със сигурност ще бъде доста приятна изненада за почитателите такова име да бъде в нашия тим. Разбира се, има още няколко позиции, които би трябвало да бъдат допълнени, с цел да се окомплектова тимът. Миро Живков работи и в тази посока, и надлежно за доокомплектоване на щаба.

- Каква е съответната цел на Добруджа 07 за новия сезон в Суперлигата?
- Целта, която сме си сложили, е попадане в четворката. Финалите за купата са възможна последваща наша цел. Защо не да се превърнем и в приятната изненада в шампионата. Въпреки че имаме тим, който има задоволително класа, Нефтохимик и Хебър разполагат с доста по-голям бюджет и надлежно са безспорните любимци, само че имайки поради треньора и хората, които привличаме, мисля, че може да бъдем фактор в Суперлигата. И съм уверен, че всички ще се преценяват с нас.

- Колко значимо е за град като Добрич да има тим в Суперлигата по волейбол? Какви компликации срещате след пандемията и кой ви оказва помощ да ги преодолявате?
- Смятам, че волейболът като групов спорт е извънредно значим за Добрич. Няма различен групов спорт, в който градът ни да има представител на най-високо равнище. А и през годините трябваше да се потвърждаваме като клуб и организация, с цел да може пък нашата общност да повярва в това, което вършим, и да ни поддържа. Благодарение на това се появи и фенклубът, който работи интензивно за издигането на престижа на волейболния клуб Добруджа 07. Но, несъмнено, нашата работа би се трансформирала в старания на вятъра, в случай че нямаме спонсори и съидейници, които да ни оказват помощ. Защото разноските за издръжката на тимовете всяка година нарастват. Ние сме признателни на всички, които са ни помагали през годините. Въпреки че в ситуацията, превзела целия свят, ни отпаднаха няколко спонсора, ние съумяхме да създадем по този начин, че да формираме бюджет и да развиваме концепцията за тима. Спонсори има, само че и всеки е добре пристигнал да бъде част от тима ни в тези сложни времена. За наслада, имаме поддръжката и на общината. Благодарни сме им, че правят оценка работата, която се прави в клуба и приноса на волейбола за Добрич и за хората.

- Как оценявате първите стъпки на новото управление на Национална волейболна лига?
- Качеството на хората, които са в управлението на Национална волейболна лига, е несъмнено. Аз съм безусловно убеден, че те ще намерят точния и верния път. За метода на работа, упоритостите и желанието на тези хора бих споделил следното - волейболът го чака положително бъдеще. Както споделих - хората са значими и в тази ситуация качеството им е несъмнено, само че за мен е значимо всички дружно да работим за създаване на структури при подрастващите. Имаме ли конструкция, която подсигурява фрагменти, равнището на волейбола в България сигурно ще нараства. Необходима е методика, належащо е образование на треньорите, които се занимават с подрастващите, нужна е и помощ на клубовете, които развиват такава активност. Това е нашият общ път напред.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР