Президентът на Cop28, Султан Ахмед ал Джабер, настоя, че той

...
Президентът на Cop28, Султан Ахмед ал Джабер, настоя, че той
Коментари Харесай

Шефът на Cop28 настоява, че „уважава науката за климата“ в опит да потуши шума около коментарите за постепенното спиране на петрола

Президентът на Cop28, Султан Ахмед ал Джабер, настоя, че той и ОАЕ „ доста почитат науката “, до момента в който се опитваше да потуши реакцията на мненията, поставящи под въпрос нуждата от последователно унищожаване на изкопаемите горива.

По време на онлайн събитие предишния месец господин Джабер допусна, че няма „ никаква просвета “ зад условието за преустановяване на изкопаемите горива за ограничение на повишението на температурата до 1,5C, основна цел в битката против климатичната рецесия.

„ Ние доста имаме вяра и почитаме науката “, сподели той в понеделник след редица климатични групи и учени показаха сериозната си угриженост от предходните му забележки, като един деятел сподели, че сходно „ отказване на климата принадлежи на каменната епоха “.

Г-н Джабер сподели: „ Бяхме доста откровени за това и казахме ясно и неведнъж че Обединените арабски емирства одобряват тази задача [да оглавят договарянията за климата на ООН] със примирение и отговорност. “

„ Ние изцяло разбираме спешността зад този...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР