Президентът на Чешката република Милош Земан заяви вчера в интервю

...
Президентът на Чешката република Милош Земан заяви вчера в интервю
Коментари Харесай

Чешкия президент: На нашата служба за сигурност навсякъде й се привиждат китайски и руски шпиони

Президентът на Чешката република Милош Земан съобщи през вчерашния ден в изявление за пражкия ефирен канал " Барандов ", че на Михал Куделка - шеф на Службата за сигурност и информация (контраразузнаването), на всички места му се привиждат китайски и съветски шпиони, съобщи ТАСС.

Според чешкия държавен глава, ръководителят на контраразузнаването предизвика медийни акции, насаждащи отрицателни настроения и недоверчивост в обществото към Китай и Русия.

" Искрено казано, считам, че такава атмосфера насажда Куделка, който зад всеки ъгъл вижда китайски или съветски разузнавач ", сподели Земан. " Той (Куделка) би трябвало да се занимава повече с (борбата срещу) икономическата престъпност (отколкото с гонитба на митични шпиони) ".

Президентът Земан уточни, че контраразунаването би трябвало да се концентрира най-много върху битката с корупцията, за бъдат предпазени икономическите ползи на страната, както повеляват чешките закони, съобщи Българска телеграфна агенция.

За четвърта поредна година Земан отхвърля да удостои Куделка с генералско звание, макар предложенията за това, внасяни от време на време от държавното управление.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР