Президентът на Чехия Милош Земан назначи ново правителство, оглавено от

...
Президентът на Чехия Милош Земан назначи ново правителство, оглавено от
Коментари Харесай

Президентът на Чехия назначи ново правителство начело с Андрей Бабиш

Президентът на Чехия Милош Земан назначи ново държавно управление, управлявано от Андрей Бабиш, водач на центристкото политическо придвижване "Действие на недоволните жители 2011 " (АНО), предадоха международните организации.

Това стана на гала в Пражкия палат - формалната резиденция на президента на Чехия.

Правителството се състои от представители на придвижването на Бабиш, спечелило най-вече гласове на изборите през октомври, както и от безпартийни специалисти. АНО има шестима министри в новия кабинет, който наброява общо 14 души. Четири от постовете са поверени на дами. Министър на външните работи е някогашният министър на защитата и един от водачите на АНО Мартин Стропницки. За министър на защитата и вицепремиер е назначен някогашният министър на районното развиване Карла Шлехтова, която е безпартийна. Министър на вътрешните работи е Лубомир Метнар, някогашен заместник-вътрешен министър. Представители на АНО са отпред на министерството на правораздаването, труда и обществените грижи, образованието и околната среда. Безпартийните специалисти Ален Шилер, Дан Тек и Томаш Гинер стават надлежно министри на финансите, превоза и индустрията и търговията. Безпартийни специалисти са и отпред на министерствата на културата, районното развиване, опазването на здравето и селското стопанство.

Бабиш е прочут с това, че се опълчва на установяване на дата, на която Чехия да одобри еврото и отхвърля системата на Европейски Съюз за разселване на мигранти.

Парламентът на Чехия ще гласоподава доверие на новото държавно управление на 10 януари.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР