Президентът на Бундеслигата Райнард Раубал заяви, че германското първенство е

...
Президентът на Бундеслигата Райнард Раубал заяви, че германското първенство е
Коментари Харесай

Германия и Англия са против създаването на футболен турнир на богатите

Президентът на Бундеслигата Райнард Раубал съобщи, че немското състезание е срещу проектите на Асоциацията на европейските клубове (ECA) за основаването на Суперлига от 2024 година

Според шефа на " Борусия " (Дортмунд) измененията ще нарушат традициите в европейския футбол и ще бъдат пагубни за тимовете отвън огромните лиги. Раубал добави, че представителят на Висшата лига Дейвид Гил споделя същото мнение.

" Нашето състезание - Бундеслигата, реши на 100%, че няма да вървим по този път дружно с ECA. Германското и британското състезание се опълчват на концепцията и не мисля, че е допустимо да намерим решение без Германия и Англия ", сподели Раубал.

Асоциацията на Европейските клубове води диалози с УЕФА за реформирането на шампионатите й. Идеята на ECA e за основаването на три съревнования, в които да има изпадащи и качващи се тимове.

Предложението е в шампионата, който ще е еквивалент на Шампионската лига, да вземат участие най-вече тимове от водещите шампионати. Шампионите на останалите национални лиги ще се борят за едвам четири места в конкуренцията.

Според Раубал основаването на пирамидална конструкция на евротурнирите ще захвърли всичко, което до момента е било построено " малко по малко ".

" Това е характерен американски модел, сходно на затворен вид пазар. Ние сме традиционалисти. Искаме да изясним, че националните шампионати са най-важни. Ако създадем пирамида по предлагането на ECA, ще унищожим всички тимове и това е рисково ", добави Раубал.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР