Президентът на БСП Румен Радев вече показа, че се заиграва

...
Президентът на БСП Румен Радев вече показа, че се заиграва
Коментари Харесай

Цветан Цветанов: Ако президентът Радев иска да въвежда военно положение, сигурно може да го направи, но в България има правов ред

Президентът на Българска социалистическа партия Румен Радев към този момент сподели, че се заиграва като политически конкурент, а не като държавен глава, който би трябвало да бъде обединител на нацията. Това е човек, който с неговия боен нрав желае да покаже, че не зачита правовия ред в страната.

Това съобщи във вторник в Горна Оряховица ръководителят на Парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов във връзка коментара на президента Румен Радев, който съобщи, че тече акция, която безочливо се пробва да пришие Димитър Желязков – Митьо Очите на служебното държавно управление. Държавният глава сподели още, че „тези, които са сключили договорите с Желязков, са назначените от ГЕРБ служители в митницата, които служебното държавно управление остави непокътнати“.

„ Когато има Закон за държавния чиновник, откакто през последните 15 г са били назначавани тези хора, то те са натрупали опит, покривали са съответните законови условия и не би трябвало да бъдат според от политическите пристрастия на политическите партии, които идват на власт. Важно е да има политическа воля, да се даде опция на тези експерти да си правят работата, а не да живеят под боязън, че ги грози уволняване. Искам да кажа на Господин Радев, че в случай че счита да вкарва някакво военно състояние в България, той е в в правото си и несъмнено може да го направи. Но в България има либерален и правов ред и всяко едно уволняване, минава през съответните процедури“, сподели Цветанов.

Той уточни като образец назначения от него като министър на вътрешните работи шеф на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Бургас Милен Димитров.

„ Това беше индивидът, който направи оперативната реализация и оперативното дело по задържането и осъждането на Митьо Очите. Но какво се случи, откакто пристигнаха на власт тези, които през днешния ден желаят да бъдат опция. Кабинетът „ Орешарски ” още в първия месец уволниха тъкмо Милен Димитров, индивидът, който действително се бореше против проведената престъпност. По негово време цялата проведена престъпност беше преведена в популярност, Митьо Очите излежаваше своята присъда, а създаването беше на Милен Димитров. А в този момент президентът Радев да излиза и да приказва по този метод, за хора, които под една или друга форма са финансираха акцията му, или най-малко това излезе в общественото пространство и представители на Българска социалистическа партия ”, разяснява Цветанов.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР