Президентът на Бреша Масимо Челино се шегуваше и коментарите му

...
Президентът на Бреша Масимо Челино се шегуваше и коментарите му
Коментари Харесай

Бреша оправда президента си за неуместна шега

Президентът на Бреша Масимо Челино се майтапеше и мненията му бяха разбрани неправилно, когато той сподели, че казусът на Марио Балотели е, че е „ черен “, и „ се опитвал да стане по-бял “, оповестиха от новака в Серия А.

Италианският футбол е разтърсван от расизъм през годините и Балотели, роден в Сицилия в фамилията на ганайски родители и даден за осиновяване на тригодишна възраст, е една от основните жертви на казуса, като за последно бе обиждан на расистка основа от последователите на Верона в дуел от локалния шампионат.

29-годишният футболист изпитва компликации с намирането на най-хубавата си форма от началото на акцията, отпадна от състава за гостуването на Рома, като наставникът на Бреша Фабио Гросо съобщи, че играчът би трябвало да покаже повече мотивация за игра. В понеделник Челино бе запитан по отношение на обстановката с Балотели на генерално заседание на Серия А.

„ Той е черен, какво мога да ви кажа? Той се пробва да стане по-бял, само че това не е елементарно “, сподели той. Думата на италиански се употребява постоянно като синоним на „ доста сърдит “.

Намиращият се на дъното отбор на Бреша излезе с изказване, в което се споделя, че мненията на Челино били саркастични и ориентирани към критиците на Балотели.

„ Футболен клуб Бреша желае да означи, че това беше парадоксална смешка, явно неправилно разбрана, която бе направена в опит да бъде избегнато в допълнение медийно внимание и с желанието да отбрани играча от самия него “, се споделя в изказването. /БГНЕС

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР