Президентът на Бразилия Мишел Темер обяви решението си за създаде

...
Президентът на Бразилия Мишел Темер обяви решението си за създаде
Коментари Харесай

Темер създава Министерство на обществената сигурност


Президентът на Бразилия Мишел Темер разгласи решението си за сътвори Министерство на публичната сигурност, което ще координира дейностите в областта на битката с престъпността на федерално равнище.

"В най-близко време, най-късно до идната седмица, желая да основа изключително Министерството на публичната сигурност, което ще координира работата в тази област на цялата страна, само че няма да отнеме пълномощията на локалните власти", съобщи Темер по време на речта си в щата Рио де Жанейро, която беше излъчена онлайн по телевизия "Глобу".

Президентът добави още, че тази самодейност към този момент е била разисквана с ръководителите на горната и долната камара на Националния конгрес (парламента) на страната.

"Подчертах, че единствено дейностите на федералното държавно управление не са задоволителни и е належащо да обединим напъните си", сподели президентът.

БГНЕС напомня, че в петък бразилското държавно управление подреди на армията да поеме командването на силите на полицията на щата Рио де Жанейро в опит да ограничи ескалиращото насилието от страна на наркобандите. Подобна изключителна мярка бе подхваната от южноамериканската страна за първи път от свалянето на военната тирания в страната в средата на 80-те години на предишния век. За отговорник на интервенцията бе назначен военачалник Уалтер Соуза Брага, който осигуряваще сигурността и по време на Олимпийските игри в Рио де Жанейро през 2016 година.

Според последните оповестени публични данни през последните месеци положението на публичната сигурност в щата Рио де Жанейро отбелязва доста утежняване. Според статистиката на районното държавно управление, броят на убийствата през 2017 година се е нараснал с 8% по отношение на миналата, и с 26% спрямо 2015. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР