Президентът на Бразилия Жаир Болсонару отново се обяви срещу налаганите

...
Президентът на Бразилия Жаир Болсонару отново се обяви срещу налаганите
Коментари Харесай

Болсонару отхвърли по-строги мерки срещу COVID-19

Президентът на Бразилия Жаир Болсонару още веднъж се разгласи против налаганите в целия свят строги ограничения против ковид и настоя, че стопанската система на страната му е по-важна.

Той съобщи, че не могат да бъдат наложени по-карантинни ограничения от тези, които към този момент са въведени за битка с ковид, защото работните места се унищожават, а бедните страдат непропорционално, оповестява Ройтерс.

Изказвайки се пред телевизия Rede в понеделник, Болсонару влезе в спор с министъра на опазването на здравето Луис Анрике Мендета.

Мендета в понеделник прикани бразилците да поддържат оптимално обществено разграничаване, с цел да се облекчи нежната здравна система и сподели, че 200 милиона продукта за персонални защитни средства ще дойдат от Китай идващия месец.

Бразилският сенат одобри законопроект в понеделник вечерта, като подсигурява на приходите на някои от най-бедните жители в страната от 117 щатски $ месечно в продължение на три месеца.

Според Болсонаро, всички ограничения за битка с рецесията могат да костват 800 милиарда реалии, а стопанската система, която се чака да се свие тази година, може да се възвърне в границите на една година.

Известен като песимист във връзка с болестта, Болсонару твърди, че става въпрос за грип и ненужно се насажда боязън.

Самият той даде негативна проба за COVID-19.

Съдът в Рио де Жанейро по-рано забрани на държавното управление на президента Жаир Болсонару да насочва рекомендации и послания против ограничаващите ограничения.

На държавното управление беше даден период от едно денонощие, с цел да разгласява публично изказване, в което да признае, че водената от него акция не подхожда на научните критерии и обстоятелства.

Коронавирусната зараза до момента докара до 4579 доказани случая и 159 смъртни случая в Бразилия. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР