Президентът на Бразилия Жаир Болсонаро наложи вето върху закона за

...
Президентът на Бразилия Жаир Болсонаро наложи вето върху закона за
Коментари Харесай

Болсонаро наложи вето върху задължителното носене на маски

Президентът на Бразилия Жаир Болсонаро наложи несъгласие върху закона за наложително носене на маски в затворени пространства като магазини, църкви и учебни заведения, съобщи Българска национална телевизия.

Той постоянно подценява ограниченията за обществена отдалеченост, здрависва се и се прегръща с поддръжници. Държавният глава обществено разгласи, че предишното му на състезател му обезпечава имунитет за най-тежките признаци на заболяването. Болсонаро е подложен на критика, че омаловажава заплахата от патогена, който дефинира като " лек грип ".

От месеци бразилският президент реализира напън върху губернатори и кметове за повдигане на рестриктивните мерки против вируса и отваряне на стопанската система. Броят на инфектираните в Бразилия надвиши милион и половина, умрелите са към този момент над 63 хиляди. Само в Рио де Жанейро жертвите на COVID-19 са повече от 6 600. Едва 14 страни в света имат по-висока смъртност в сравнение с този град. Интензивните отделения в държавните лечебни заведения там работят на 70 % от потенциала си.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР