Президентът на Бразилия Жаир Болсонаро благодари на американския президент Доналд

...
Президентът на Бразилия Жаир Болсонаро благодари на американския президент Доналд
Коментари Харесай

Президентът на Бразилия благодари на Тръмп за подкрепата

Президентът на Бразилия Жаир Болсонаро благодари на американския президент Доналд Тръмп за поддръжката в битката срещу пожарите в Амазония. Случващото се там провокира рецензия от страна на редица политически водачи, напомня БГНЕС.
По-рано Тръмп похвали президента Болсонаро за работата му в битката с пожарите, като акцентира, че Бразилия ще получи цялостна поддръжка от страна на Съединените щати.
В същото време Болсонаро продължи задочните разногласия с критиците на ръководството в Бразилия. „ Кампанията по разпространяването на лъжливи вести срещу нашия суверенитет ще бъде безуспешна ”, съобщи той.
Миналата седмица Болсонаро упрекна президента на Франция Еманюел Макрон в „ колониално мислене ” и гонене на персонални политически цели. Повод за това стана предлагането на френския държавен глава обстановката с пожарите в Амазония да бъде разисквана на срещата на върха на Г-7. След това Макрон упрекна Болсонаро в неспазване на уговорките си за климата.
Болсонаро съобщи, че Бразилия може да одобри отпуснатата от Г-7 помощ в размер на 20 милиона евро, единствено в случай че Макрон се откаже от „ обидите ” по негов адрес.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР