Президентът на Ботсвана заплаши да изпрати 20 000 слона в

...
Президентът на Ботсвана заплаши да изпрати 20 000 слона в
Коментари Харесай

Ботсвана заплаши да прати на Германия 20 000 слона

Президентът на Ботсвана заплаши да изпрати 20 000 слона в Германия заради политически спор.

По-рано тази година немското министерство на околната среда предложи да има по-строги ограничавания върху вноса на ловни титли.

Президентът на Ботсвана Мокветси Масиси съобщи пред германски медии, че рестриктивните мерки ще доведат до обедняване на хората в неговата страна.

Той уточни, че броят на слоновете повишен вследствие на напъните им за опазването на типа, а ловът на огромните животни спомагал за управлението им. По думите му германците трябвало да живеят с животните по метода, по който се опитвали да има наложат, съобщи Би Би Си.

Страната е дом на към една трета от международната популация на слонове - повече от 130 000.

" Стадата предизвикват огромни имуществени вреди, изяждат реколтата и тъпчат хората ", сподели президентът Масиси пред Bild.

Преди време Ботсвана даде 8000 слона на прилежаща Ангола и е предложила още стотици на Мозамбик, като средство за понижаване на популацията.

" Бихме желали да предложим подобен подарък на Германия “, каза Масиси, добавяйки, че това не е смешка и той няма да одобри „ не “ за отговор.

Ботсвана забрани трофейния лов през 2014 година, само че отстрани рестриктивните мерки през 2019 година, откакто беше изправена пред напън от локалните общности.  Сега страната издава годишни квоти за лов, като това осигурявало добър източник на приходи за популацията. Практиката била лицензирана и строго следена.

Преди това обмисляли използването на слоновете за храна на домашните любимци.

Германия е най-големият вносител в Европейски Съюз на титли от африкански слонове и ловни титли като цяло, съгласно отчет от 2021 година на Humane Society International. Говорителка на министерството на околната среда в Берлин сподели пред организация Агенция Франс Прес, че Ботсвана не е изразила никакви опасения пред Германия по въпроса.

" В светлината на тревожната загуба на биологично многообразие, ние носим специфична отговорност да създадем всичко, с цел да подсигуряваме, че вносът на ловни титли е резистентен и легален “, сподели тя. " Министерството обаче продължава да договаря с африканските страни, наранени от разпоредбите за импорт, в това число Ботсвана ", уточни говорителката.

Австралия, Франция и Белгия са измежду страните, които са забранили търговията с ловни титли. През март депутатите от Обединеното кралство гласоподаваха в поддръжка на възбраната за импорт на ловни титли, само че законодателството би трябвало да бъде прегледано в допълнение, преди да стане дефинитивно.

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР