Президентът на Ботев Враца и кмет на града Калин Каменов

...
Президентът на Ботев Враца и кмет на града Калин Каменов
Коментари Харесай

Босът на Ботев Враца: Гоним промоцията на терена, не по друг начин

Президентът на Ботев Враца и кмет на града Калин Каменов изрази своето отвращение от някои информации, които видяха бял свят преди решителното домакинство на неговия отбор против Монтана от последния кръг във Втора лига.

Сезон 2017/2018 ще има извънредно забавен свършек, защото Ботев е първи с 61 точки, а преследвачите Локомотив София и Царско село имат по 60. Така първото място, което носи директна промоция в Първа лига, може да отиде в ръцете на всеки от тези три тима.

„ В момента Ботев Враца е преди всичко и момчетата са стимулирани. Въпреки компликациите и травмите, сме подготвени. Един тим се демонстрира същински таман в такива мигове. Вярвам, че можем да създадем тази крайна крачка”, разяснява Каменов пред Спортно шоу Гонг.

„ Момчетата ще бъдат окуражени да покажат, че са най-заслужилите за директна промоция.”

Днес на много места се появиха информации, че противникът на врачани няма да играе с цялостни сили във Враца и ще разреши на домакините да завоюват с лекост.

„ Това е презрян опит на тези, които имат вяра, че по този начин може да се въздейства на футболната игра. Подобни публикации са позор за публицистиката, не желая да ги разисквам. Всичко би трябвало да се взема решение на терена. Така се печелят мачове, такава е моята философия. Авторите на тези публикации очевидно знаят по какъв начин се случват сходен жанр мачове. Враца е един от футболните градове и тимове, който под мое управление се старае да се бори мъжки и с достолепие. Един тим в случай че желае да има престиж, ще го прави с футболната игра, а не с поръчкови публикации.”

„ Да се стремиш да бъдеш в челото е стресиращо. Имахме и слаби моменти през сезона, когато ми минаваше мисълта за уволняване на треньори или футболисти. Нашата философия обаче сочи, че в сложните моменти това е неверното решение. След злощастния мач против Созопол ние се постарахме да вдъхнем убеденост на тима и треньорите. Има една българска сентенция – който го е боязън от мечки, не върви в гората.”

„ Когато един треньор се е справил със обстановката, трябваше да му се даде късмет. Сашо Ангелов искаше да подаде оставка след мача със Созопол, да поеме своята отговорност. Ние постъпихме тъкмо по противоположния на нормалния метод – гласувахме му доверие. Човешко е да се бърка, само че също по този начин е човешко да се прости. Надявам се на следващия ден да се поздравим с победа и цялата футболна общност във Враца да чества с купата от Втора лига”, приключи Каменов.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР