Президентът на босненската Република Сръбска Милорад Додик разговаря днес в

...
Президентът на босненската Република Сръбска Милорад Додик разговаря днес в
Коментари Харесай

Путин пожела на Додик успех на изборите в Босна и Херцеговина на 7 октомври

Президентът на босненската Република Сръбска Милорад Додик беседва през днешния ден в Сочи с съветския президент Владимир Путин, предадоха ТАСС и Танюг, представени от Българска телеграфна агенция.

Руският президент пожела на Додик триумф на идните в неделя общи избори в Босна и Херцеговина.

Додик отговори, че на 7 октомври Путин ще чества рождения си ден и го поздрави за празника. Той подари на съветския президент значка със знамето на Република Сръбска, за което сподели, че в действителност е " преобърнатият байрак на Русия ". Путин сложи значката на ревера си.

Двамата разговаряха за сполучливото съдействие в редица сфери и изключително в стопанската система, в нефтопреработвателната и газовата индустрия.

Гражданите на Босна и Херцеговина ще избират в неделя нов състав на тричленното Председателство на Босна и Херцеговина, депутати в Камарата на представителите (долната камара) на Парламентарната скупщина (парламента) на Босна и Херцеговина, на Народното събрание на Федерацията Босна и Херцеговина и локалните парламенти на десетте кантона във Федерацията Босна и Херцеговина, както и състава на Народната скупщина (парламента) на Република Сръбска. Ще бъдат определени и президенти и вицепрезиденти на Република Сръбска и на Федерацията Босна и Херцеговина.

Президентът на Република Сръбска Милорад Додик този път ще се кандидатира за член на Председателството.

 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР