Президентът на Боливия Ево Моралес е успял да изгони банковите

...
Президентът на Боливия Ево Моралес е успял да изгони банковите
Коментари Харесай

Лидерът, който се разправи с банкерите Ротшилд

Президентът на Боливия Ево Моралес е съумял да изгони банковите институции в страната, свързани с семейството Ротшийлд, заяви македонското издание puls24.mk.

Изданието отбелязва, че МВФ и Световната банка са значително следени от банкерската фамилия. Отбелязва се, че посредством комплицирана мрежа от контакти и кръгове, семейството дефакто ръководи международната стопанска система.

Мрежата указва напън посредством делагурация на финансовия бранш, а по-късно провокира безпорядък. В резултат на това разнообразни държавни управления постоянно са принудени да избавят страните си посредством заеми от МВФ и СБ. Институциите изискват огромни икономии от страните, като по този начин постановат напън над работническите фамилии.

Преди Ево Моралес да поеме ролята на президент, Боливия страдаше от тежките ограничения за икономии и приватизация от страна на МВФ и Световната банка, които унищожаваха хора и запаси. Боливия тогава беше най-бедната нация в Южна Америка. Моралес, който стана 80-тия президент на Боливия през 2006 година, е първият президент, който бе определен от болшинството на самостоятелно население аймара. И от този момент се бори за понижаване на бедността и битката против въздействието на Съединени американски щати и мултинационалните корпорации в Боливия. 12 години по-късно, Моралес, който е либерален социалист, съумя да трансформира Боливия в най-бързо разрастващата южноамериканската стопанска система с поддържан позитивен баланс и заличаване на робовладелския външен дълг.

През 2016 година той разгласи, че страната му към този момент няма да се преценява с условията на Съединени американски щати и МВФ. Той прогони няколко водещи американски вериги от страната и отхвърли да си сътрудничи с Америка в битката с опиатите, като съобщи, че страната му ще се оправи сама.

Моралес принуди задграничните компании за нефт да дават голяма част от приходите си на страната, с което доста понижи бедността в нея. Така Боливия съумя да отхвърли веригите на интернационалните банкери.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР