Президентът на БК Балкан Михаил Михайлов заяви на пресконференция, че

...
Президентът на БК Балкан Михаил Михайлов заяви на пресконференция, че
Коментари Харесай

Михаил Михайлов: Как на мача с Арис в София имаше уникални мерки за сигурност?

Президентът на БК Балкан Михаил Михайлов съобщи на конференция, че след случаите през май е получил увещание, че нещата ще се трансформират, само че това не се случва. Той сподели още, че клубът ще работи да не се случват такива неща, само че е черноглед, тъй като не знае кой ще предприеме тези ограничения. Михайлов разкри, че след измененията в закона в " Арена Ботевград " са инсталирани камери, с които да се наблюдава за извършители, само че не може да си отговори за какво не се реагира по този начин и в другите зали.

" Имахме доста уверения, че това няма да се повтори, най-много и поради хората, които са тук. Без тях няма какво да вършим в залата. Това се случи още веднъж. Не знам кои са хората, които ще вземат ограничения. Лига не действа, състезание върви на автопилот. Един път слушаш, че Лигата е независима, различен път - че е комисия към федерацията. Не можеш да схванеш какво се случва. Не знаеш кой ще вземе тези ограничения. Към днешна дата споделям, че съм черноглед. Не виждам по какъв начин ще се трансформират нещата. Надявам се това да стане. Поне нашият клуб ще работи такива неща да не се случват ", сподели Михайлов на конференцията през днешния ден в Ботевград.

" Още през май месец след диалог с господин Гавалюгов за съблюдаване на новия закон бяха инсталирани на всички места камери, с цел да може в нашата зала, даже и да се случат такива неща, да имаме право на реакция. Имаше един почитател, който хвърли бутилка май месец. Веднага се видя на камерите и полицията го изведе от залата. Защо не се реагира по този начин по другите зали, не мога да кажа. Имам единствено един въпрос към сътрудниците... Не мога към този момент да ги нарека сътрудници, тъй като те не могат да се нарекат такива, щом разрешават да се случи това нещо. Въпросът ми е: Как на мача с Арис, когато пристигна гостуваща агитка, бяха взели такива неповторими ограничения за сигурност и хората вътре да се усещат спокойни, а в мач от нашата лига се разрешава да се случват такива неща?. Елементарно е. Там знаят, че ФИБА, колкото и грозно да звучи, ще им отреже главата, в случай че се разреши такова нещо да се случи, а в нашата лига се усещат безнаказани. Това е самата истина и хората работят на този принцип ", добави той.

" След мача какво да споделям с тях? Тези диалози ги организирахме още май месец. Там имаше оправдания и обещания, че това нещо няма да се повтори, а то се повтори още веднъж. Какво да си кажем с Тошко Стойков на тая тематика? Той седеше в ложата и нищо не предприе. Имаше сходен случай предходната година, когато хора от нашата аудитория изтичаха долу. Аз бях там долу и ги спирах нашите почитатели. Случват се такива неща, само че не и по този метод. Не може да си седиш, да гледаш, да вдигаш плещи и да ги оставим хората да си се бият там и да вършат, каквото си желаят. Залата не е полесражение. На терена се води баскетболен мач. Публиките са отишли там да си поддържат тимовете. Не виждам какво можем да си кажем с господина. Сезирахме ФИБА за расизма през май, не за изстъпленията, въпреки че то беше примесено. Получихме отговор, че ФИБА почита глобите, които е наложила нашата федерация. ФИБА ни предложи при такива обстановки да разчитаме на реакция на локалните федерации, а единствено в шампионатите, които са под нейна закрила и има такива обстановки, да сезираме съответните й комисии. Аз, в случай че би трябвало да реша сега, на идващия мач с Лукойл, бих излязъл с кадетския тим, не с юношеския дори. Ние обаче сме клуб, който има някакъв имидж, последователи, спонсори и така нататък Не знам дали това мое предпочитание би ги удовлетворило, само че в случай че зависи единствено от мен и единствено аз би трябвало да взема решение, бих излязъл с кадетския тим. Не виждам смисъл ", добави Михайлов.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР