Президентът на БФТ Слави Бинев говори пред NOVA за турнирът

...
Президентът на БФТ Слави Бинев говори пред NOVA за турнирът
Коментари Харесай

Слави Бинев: Тенденцията в българското таекуондо е възходяща

Президентът на БФТ Слави Бинев приказва пред NOVA за шампионатът от Гран При по таекуондо, който ще се организира сред 18-20 октомври в София. Организаторите на шампионата са Световната таекуондо федерация и Министерството на младежта и спорта.

"Истината е, че това домакинство ни бе гласувано с леко предоверяване. След като натрупахме сериозен опит в организацията на Европейски шампионати, се видя, че няма да се изложим. Дори имаше думи, че сме вдигнали прекомерно доста стандартите. Виждам светлина в очите, която ми подсказва, че има и лека злоба.

"Надявам се да представим страната по най-хубавия метод, като организация. Всички чакат да видят какво ще създадат нашите състезатели, само че аз желая да отбележа, че ние пращаме извънредно млад състав, с цел да се обиграе. Това ще ни даде спомагателни точки и ще увери нашите състезатели, че могат да създадат нещо.

"Надявам се на чудеса, само че съм реалист и истината е, че още не сме подготвени да водиме война, макар че сме домакини. "

"Аз в действителност усещам националния тим като свои деца. Не съм елементарен началник, само че те схващат, че огромните тествания приготвят за огромните победи. Правя го тъй че те да схванат, че това, което се прави за тях, е за тяхно положително. Имаме и рецесии в връзките, това постоянно го е имало, само че въпросът е драмата ръководство-спортист да дава резултати, а не да кара състезателите да рухват. "

"Най-лошото е, че почваме едни и същи състезатели за всички надпревари и ги изразходваме. Това е по този начин, тъй като занапред сътворяваме новата генерация и успяхме да създадем страхотна група, която идва изпод. Горд съм да заявя, че в Европа сме втори при младежите, само че има огромна разлика с първия.

"По-важното е, че те към този момент привикнаха Европейските медали да не са нещо извънредно. Едно време, в случай че се мине първа или втора среща, беше екстаз. Сега към този момент, в случай че не се вземе златен орден, е покруса. "

"Тенденцията е възходяща и съм сигурен, че 2024 ние ще имаме в действителност спортисти, които ще се окичат с Олимпийски орден. "

"Да си пожелаем здраве на децата ни, да натрупат страховит опит. Ако някой от тях направи първия пробив, аз ще бъда безпределно благополучен. Не би трябвало да забравяме, че по-късно най-хубавите ни състезатели отпътуват за Китай. "
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР