Президентът на БФС и член на Изпълнителния комитет на УЕФА

...
Президентът на БФС и член на Изпълнителния комитет на УЕФА
Коментари Харесай

Михайлов бистри европейския футбол на извънреден конгрес

Президентът на БФС и член на Изпълнителния комитет на УЕФА Борислав Михайлов взе присъединяване в 13-тия ексклузивен конгрес на Европейската футболна централа, който се организира в швейцарския град Женева.

Представителите на националните федерации, членки на УЕФА, сред които и България ратифицираха двама представители на Асоциацията на клубовете в Изпълнителния комитет на УЕФА. Това са: Андреа Аниели (Ювентус, Италия) и Иван Газидис (Арсенал, Англия).

Сред точките в дневния ред бе и избирането на представител на Европа в Съвета на Световната федерация по футбол (ФИФА) с мандат до 2021 година За поста бе определен Алексей Сорокин от Русия, който сега е общоприет шеф на организационния комитет на Мондиал 2018.

Бяха утвърдени двама самостоятелни членове на комисията по ръководство и съблюдаване на разпоредбите на УЕФА – Хосе Хуан Пинто Сала и Чарлз Дегуара, както и четирима членове на юридическата комисия на централата – Томас Холерер (Австрия), Иван Роба (Гибралтар), Едвинас Еймонтас (Литва) и Небойша Ивкович (Сърбия)

Също по този начин бяха признати и ремонти в Устава на УЕФА. Разпоредбите ще влязат в действие с новия Меморандум за схващане сред УЕФА и Асоциацията на Европейските Професионални Футболни Лиги (АЕПФЛ) в очакване на утвърждение от Изпълнителния комитет на централата. Целта е да се обезпечи едно място на Асоциацията в Изпълнителния комитет в бъдеще.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР