Президентът на БФС Борислав Михайлов подаде оставка, която ще бъде

...
Президентът на БФС Борислав Михайлов подаде оставка, която ще бъде
Коментари Харесай

Михайлов все пак хвърли оставка

Президентът на БФС Борислав Михайлов подаде оставка, която ще бъде показана пред членовете на Изпълнителния комитет на съвещанието в петък, оповестиха от БФС на своя уебсайт.

Позицията му е разследване от създалото се напрежение в последните дни; конюнктура, която е в ущърб на българския футбол и на футболен съюз.

След дългите години, прекарани на поста, и с множеството си контакти на високо интернационално равнище, господин Михайлов показва безапелационната си подготвеност да продължава да оказва помощ за развиването на българския футбол по всевъзможен метод.

Сутринта през вчерашния ден някогашният вратар се подигра на премиера Бойко Борисов, който му изиска оставката поради проблемите във футбола.

" Не може поради един човек да поносим всичко това. Когато страната ни е поставена на челни страници като расистка страна поради група олигофрени или недоброто управление на футболния съюз - като протестни дейности към него...

Не желая по никакъв метод държавното управление в лицето на спортното министерство да бъде ангажирано с този ръководител на Футболния съюз, ясно и тъкмо ", сподели Борисов.

Ситуацията обаче е прекомерно деликатна, тъй като от ФИФА и УЕФА одобряват сходни апели за опит за интервенция на страната във футбола. Нерядко от интернационалните организации са взимали драконови ограничения - изключват съответната федерация или съюз от шампионатите под егидата на ФИФА и УЕФА.

" Това не е нарушение на разпоредбите. Правилата се нарушават, в случай че непосредствено се интервенира във футболния съюз. В момента споделяме, че желаеме оставката поради цялостното положение на българския футбол, поради случаите. Държавата не може повече да толерира сходно държание. Но след последните прояви, имайки поради цялото положение на футбола, министър председателят ми разпореди да преустановим всевъзможни връзки с футболния съюз, в това число и финансови, до подаването на оставка на Михайлов ", побърза да разгласи спортният министър Красен Кралев.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР