Президентът на БФС Борислав Михайлов отговори на журналистическите въпроси след

...
Президентът на БФС Борислав Михайлов отговори на журналистическите въпроси след
Коментари Харесай

Михайлов: От опозицията не виждам идеи, а само плюене

Президентът на БФС Борислав Михайлов отговори на журналистическите въпроси след съвещанието на Изпълкома. Той показа, че екипът му се приготвя за победа на Конгреса на 16 февруари и нов мандат, като отхвърли да разяснява другия претендент Любослав Пенев.

„ Няма да разясня опозицията. А и аз не съм видял хрумвания, а единствено храчене. Няма да разясняваме, готвим се за Конгрес и да го спечелим, тъй като считаме, че сме заслужили ", показа Михайлов.

" От бюджета нарастване от 63% без класирането на националния тим е нещо голямо, това демонстрира работата на БФС. Говорихме си за наши хрумвания ”, сподели президентът на футболния ни съюз.

Относно състава на Изпълкома, Михайлов разяснява: „ Ще разгадавам на по-голямата част, на самия Конгрес ще имам подготвеност с по-голям брой претенденти за членове на Изпълкома и ще ревизира и със самите делегати някои съществени неща, наличието на друг вид хора в Изпълкома, към момента не съм подготвен с това. Сега се концентрираме върху Изпълкома. В рамките на този Изпълком ще има промени сигурно. ”

„ На Конгреса ще се гласоподава 4-годишен бюджет, всички делегати ще бъдат осведомени. Този бюджет се гласоподава на Конгреса. Очакваме растеж във всяка една от тези 4 години. По-голям запас ще вкараме дружно с УЕФА в инфраструктурни планове в интерес на по-малки места и клубове. 2 милиона за детско-юношески футбол. Ще оказваме помощ освен да построяваме здания, започнахме терени в " Надежда ", във Видин. Ще влагаме по места за по този начин наречения всеобщ футбол. Клубовете ще са радостни, споразумяхме се с компанията, държаща телевизионните права да изплатят вноската от февруари още в този момент, с цел да подкрепи клубовете, които са на подготовка. Ще платят сумата до една седмица, с цел да са още по-спокойни. Ще имат добър финансов запас за старта на сезона и за подготовката ", сподели Михайлов.

„ До 7 февруари би трябвало да се знаят всички кандидатури и по отношение на правилниците да се види кои са изрядни. Конгресът преценя коя кандидатура е законна. Комисията преглежда единствено документите. Комисията рапортува, в случай че има проблеми в документите на всеки един от претендентите. След това Конгресът взема решение кой е постоянен и кой не. Не мога да забраня да ме издигат, няма предел. Трябва да има най-малко една кандидатура. По правилник клубът издига претендент. Това е позиция на клуба. Фенове, медии не печелят Конгреси. Издигането на една кандидатура се издига от клуба. Това не е моя работа ", добави Борислав Михайлов.

Кадри Sportal.bg:
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР