Президентът на БФС Борислав Михайлов изпрати писмо до УЕФА, в

...
Президентът на БФС Борислав Михайлов изпрати писмо до УЕФА, в
Коментари Харесай

Боби Михайлов се оплака на УЕФА от английските национали

Президентът на БФС Борислав Михайлов изпрати писмо до УЕФА, в което се оплаква от думите на британските национали и заканите им, че ще изоставен терена при положение на расистки обиди по време на мача против България от квалификациите за Евро 2020 в София в понеделник. Според Михайлов думите им са тенденциозни и несправедливи спрямо българските почитатели и българското общество. В писмото, изпратено до генералния секретар на УЕФА Теодор Теодоридис, шефа " Национални асоциации " Зоран Лакович и шефа " Турнири " Джорджо Маркети, се настоява обществените изяви в този звук от страна на англичаните да спрат.

" Ние, от БФС, считаме, че тази фиксация върху възможни произшествия по време на мача в София е извънредно несправедлива по отношение на българските последователи, българското общество и по отношение на големите старания на БФС да обезпечи безпрепятственото осъществяване на дуела ", написа Михайлов.

Той загатва и перманентните проблеми с расизма в Англия и показва, че в мачовете на българския народен тим няма нито един регистриран случай, обвързван с расизъм. Точно за мача с Англия обаче обособена част за 5000 фенове на ст. " Васил Левски " ще бъде затворена поради расистки прояви по време на срещите с Косово и Чехия по-рано през годината.

" Енергията на БФС в битката с расизма в последното десетилетие има голям резултат, демонстриран от обстоятелството, че на мачовете на националния тим в близкото минало няма нито един регистриран случай, включващ дискриминация въз основата на цвят на кожата, раса, вяра или политически възгледи. Чувствам се задължен да изразя опасенията си от обстоятелството, че българските почитатели биват незаслужено превърнати в обект на обществено неодобрение, и упорствам това държание да спре, с цел да не се нагнетява напрежението преди мача на 14 октомври ", споделя още Михайлов, който приканва УЕФА да вземе ограничения.

Междувременно посланикът на България във Англия Марин Райков разгласи, че би подкрепил възможен митинг на англичаните, само че се надява да не се стига до това. " Разбира се, че ще ги поддържа. Аз бих направил същото. Неприемливо е. Оставам оптимист, че ще гледаме мача с доста страст и с взаимно почитание. Уверен съм, че няма да има расистки прояви, само че в случай че има, би трябвало да има радикална реакция и да не се толерира сходно отношение ", съобщи Райков пред talksport.com.

Според британските медии УЕФА ще работи дружно с организацията Football Against Racism in Europe (FARE), която ще изпрати най-малко трима сътрудници да наблюдават за расистки прояви по трибуните. 

Междувременно Англия остана без още един състезател - халфа Джeймс Мадисън ( " Лестър " ), който се разболя. На негово място няма да бъде викан нов футболист.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР