Президентът на БФХГ Илиана Раева заяви, че с нетърпение очаква

...
Президентът на БФХГ Илиана Раева заяви, че с нетърпение очаква
Коментари Харесай

Илиана Раева: С нетърпение очаквам първата Световна купа в Атина

Президентът на БФХГ Илиана Раева съобщи, че с неспокойствие чака първата Световна купа за сезона в Атина, с цел да се види кой по какъв начин пояснява новия устав по художествена гимнастика и оценката за артистичност.

" Гледайки някои съчетания от Гран При в Москва, като топката на София Рафаели и новите съчетания на българските гимнастички, ми се коства, че всяка страна си пояснява друго правилника за артистичност, който е явен и безапелационен ", написа Раева във Facebook.

" С неспокойствие чакам първата Световна купа в Атина, с цел да видя по какъв начин ще се съдийства по съставния елемент артистичност. Ако се съблюдава новият устав можем да станем очевидци на доста атрактивна гимнастика, с доста увеличение на конкуренцията, с късмет за забавно разбъркване при борбата за медалите. Но същият този устав изисква доста работа в залата ", добави президентът на БФХГ.

" Личните ми усещания са, че треньори и състезатели не могат да отърсят мисълта си от условията за остарелия устав. България ще направи всичко допустимо да се придържа към новия устав. Той дава късмет на гимнастички с разнообразни гении (работа с тяло, работа с апарат, артистичност). Мисля, че след към година, ще се види еволюцията в спорта, в случай че несъмнено, треньори и гимнастички се постараят да работят безкомпромисно по новите правила ", разяснява още Илиана Раева.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР