Президентът на БФХГ Илиана Раева заяви, че избирането на Мария

...
Президентът на БФХГ Илиана Раева заяви, че избирането на Мария
Коментари Харесай

Илиана Раева за Мария Петрова: Поредно признание за българската гимнастика

Президентът на БФХГ Илиана Раева съобщи, че избирането на Мария Петрова за президент на Техническия комитет по художествена гимнастика на Европейския съюз по гимнастика (ЮЕГ) в голямо самопризнание за България.

" Много съм щастлива, че огромната шампионка Мария Петрова е новият президент на техническия комитет по художествена гимнастика към ЮЕГ. Този избор и фактът, че тя беше единственият претендент за президент, красноречиво приказват за нейния голям престиж - освен като огромна спортистка, само че и като прелестен човек с отлична комуникативност. Това е също по този начин и голямо самопризнание за България и за престижа на българската художествена гимнастика. В спорт като художествената гимнастика от голямо значение е и вярната политика в интернационален проект, която организира българската федерацията по художествена гимнастика ", съобщи Раева от Сплит, където се организираха изборите за управителни органи на ЮЕГ.

" Всички присъстващи делагати на конгреса не крият задоволството си от избора на Мария Петрова за президент на ЮЕГ и изричат същинското си удивление от нея. За мен като президент на БФХГ е същинско наслаждение и професионална осъщественост, че нашите най-големи шампионки - Мария Петрова и Мария Гигова, са едни от най-уважаваните персони в двете ни централи - европейската и международната.Това е следващото огромно самопризнание за българската художествена гимнастика. Желая сполучлива, смела и виновна работа на прелестната Мария Петрова! ", добави Раева.

Легендата на българската спортна гимнастика Йордан Йовчев беше претендент за вицепрезидент на ЮЕГ и за член на Изпълкома, само че не съумя да се пребори за управително място в организацията. Фарид Гарибов от Азербайджан е новият президент на Европейския съюз по гимнастика. Мариела Стойчева беше определена за член на техническия комитет по скокове на батут, а Николай Иванов за член на Търговска колегия по спортна акробатика.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР