Президентът на БФХГ Илиана Раева заяви, че е със смесени

...
Президентът на БФХГ Илиана Раева заяви, че е със смесени
Коментари Харесай

Илиана Раева: И съм много доволна и не съм толкова доволна от представянето на девойките

Президентът на БФХГ Илиана Раева съобщи, че е със смесени усеща от представянето на девойките на интернационалния шампионат по художествена гимнастика за Купа " София ". България приключи с 14 оценки - 10 при дамите и 4 при девойките.

" И съм доста удовлетворена и не съм толкоз удовлетворена от представянето на девойките. Доволна съм, тъй като всички са безапелационни, че Елвира Краснобаева е най-силната участничка на този шампионат, имам поради експертите от чужбина. тя водеше от самото начало до третия си апарат и без значение от доста грубите неточности, които направи, получи доста мощни оценки, което приказва за нейния голям капацитет. За страдание изпусна шампионската си купа в многобоя, както и през днешния ден изпусна още един златен орден. радостното е, че демонстрират един голям прогрес - тя и Дара Стоянова, която с доста сериозна неточност завоюва сребърен орден. Много устойчиво е и присъединяване на третата ни гимнастичка Никол Тодорова, тъй че има от какво да сме удовлетворени, само че има и от какво да сме недоволни. Направихме един добър разбор и ще продължим да работим до Европейското състезание в тази посока, в която е належащо ", разяснява Раева.

Следващата седмица следва Световната купа в София от петък до неделя в " Арена Армеец ".

" Всички експерти са безапелационни, че композициите на България са напълно друго равнище и се разграничават доста внезапно от всички останали. Съчетанията и при индивидуалистките са доста сложни, работим доста и считам, че Боряна Калейн е напълно друго равнище. Още ѝ би трябвало време, с цел да почисти съчетанията и да ги изиграе без неточност. До нея са компактно Стилияна Николова и Ева Брезалиева, които демонстрират едно голямо израстване, а огромната изненада на този шампионат е Магдалина Миневска, която безусловно взриви залата и получи оценка, която получават най-елитните гимнастички сега на Световна купа. Боряна Калейн е играч от напълно друга класа и това го споделят всички експерти. Това, че тя сега позволява неточности по никакъв метод не води под подозрение присъединяване ѝ на Световното състезание стига да е жива и здрава, несъмнено. Тя ще покаже в най-хубавия си тип своите съчетания в напълно близко бъдеще и тогава всички ще видите голямата разлика сред нея и целия останал свят, освен сред нея и българските гимнастички ", добави Раева пред Българска телеграфна агенция.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР