Президентът на БФХГ Илиана Раева присъства на втората продукция на

...
Президентът на БФХГ Илиана Раева присъства на втората продукция на
Коментари Харесай

Илиана Раева: Целта е момичетата да са в оптимална форма на Световното първенство

Президентът на БФХГ Илиана Раева участва на втората продукция на ансамбъла на България, Боряна Калейн и Стилияна Николова, която се организира пет дни преди началото на Световното състезание по художествена гимнастика в София. Раева съобщи, че е удовлетворена от показаното от девойките, а задачата е те да бъдат в оптимална форма за шампионата на планетата от 14 до 18 септември в " Арена Армеец ". 

Грациите демонстрираха композициите си пред цялостните трибуни на зала " София " довечера. 

" Искам да благодаря на нашите правилни почитатели, които пристигнаха да създадат нещо като неподготвено изпращане на девойките за Световното състезание. Наистина доста правя оценка тяхното наличие тук и им благодаря от сърце. Доволна съм, доста по-добре беше от предходната продукция представянето и на ансамбъла, и на двете девойки Боряна Калейн и Стилияна Николова. Доста старания поставяме и мисля, че се виждат резултатите. Разбира се, позволиха се някои дребни неточности, имаше грешки, само че по-скоро съм удовлетворена, в сравнение с недоволна, тъй като вървим по една възходяща линия и задачата е на Световното състезание да бъдат в оптимална форма всички ", сподели Раева след спектакъла. 

Първите три тима при ансамблите и медалистките в многобоя при дамите ще получат квоти за олимпийските игри в Париж 2024, което е цел и пред българките. 

" Всичко е цел. Естествено ще бъдем доста щастливи, в случай че успеем да реализираме тази цел, само че главното, което най-вече ме вълнува, е идващите пет дни да създадем доста потребни тренировки и девойките да влязат на Световното състезание със самочувствие и убеденост, че могат. Разбира се, че задачата да вземем квоти е тежест, всяко едно съревнование е отговорност. Нашата задача е да успеем да се оправим оптимално с прочувственото положение на девойките пред родна аудитория ", добави тя. 
 Ансамбълът, Боряна Калейн и Стилияна Николова демонстрираха съчетанията си пред аудитория преди Световното състезание в София Ансамбълът, Боряна Калейн и Стилияна Николова демонстрираха съчетанията си пред аудитория преди Световното състезание в София
Това е второ домакинство за България на Световно състезание за последните четири години. 

" Домакинството и оказва помощ, и не оказва помощ, според от това коя състезателка и кой тим, български имам поради, ще може да извлече оптимално изгоди от това, че сме уредници. Основното и най-важното е девойките да се изолират безусловно от мощно прочувствената и обичаща аудитория, която ни чака в " Арена Армеец " и да бъдат оптимално съсредоточени в това, което имат да вършат на терена. Това е главната задача, върху която работим, с изключение на съчетанията, които почистваме до последни елементи ", съобщи Раева. 

И през днешния ден тя награди деятелки във връзка 70 години художествена гимнастика в България. 

" На мен ми беше доста елементарно да работя, познавайки историята на спорта. Смятам, че всеки един играч по художествена гимнастика би трябвало да знае тези велики дами, които са минали преди тях, които са проправяли пътеката. Когато в действителност познаваш историята, мощните са повече, увереността, самочувствието е по-голямо, изключително в художествената гимнастика, където имаме такива обичаи и толкоз доста съумели гимнастички - международни шампионки. До момента те са 78. Дай Боже в събота да се поздравим с още ", сподели Илиана Раева. 

По самодейност на втория вицепрезидент на БФХГ Невяна Владинова на входа на залата беше сложена кутия за събиране на дарения за потърпевшите при наводненията в Карлово и покрайнините. 

" Това е една страхотна покруса, с която всички би трябвало да бъдем доста съпричастни. Изцяло тази прелестна концепция е на вицепрезидента на федерацията и дипломат на Световното състезание Невяна Владинова. Ние надали ще съберем толкоз пари, че да помогнем на тези хора, само че всеки със своята парченце бихме могли да създадем доста и тези хора бързо да излязат от положението, в което се намират сега. Огромно благодаря на Невяна за тази самодейност, ще го създадем и на Световното състезание. Гордея се с Невяна Владинова! Това е едно извънредно момиче, което потвърди, че освен беше един доста огромен състезател, само че има и едно доста огромно сърце ", сподели президентът на БФХГ. 
 БФХГ с самодейност в помощ на засегнатите от наводненията в Карлово БФХГ с самодейност в помощ на засегнатите от наводненията в Карлово
Раева още веднъж разяснява положението на Боряна Калейн, която прекара ковид. 

" Боряна доста наруши подготовката си. Първо тя направи една доста сериозна контузия на една от Световните купи, в която приключи присъединяване си на финалите, по-късно лекувахме травма, по-късно се разболя, към този момент ще стане един месец. Изкара тежък КОВИД една седмица, по-късно още една седмица имаше оздравителен интервал, две седмици излезе от релси. Истината е, че нейната треньорка Марияна Памукова ми се обади по телефона и дружно с Бранимира Маркова желаеха да оказа помощ в подготовката. Правя всичко, което е по моите сили и благоприятни условия, по най-бързия метод с един най-благоприятен проект да й върнем вярата, самочувствието и това, че тя в действителност е с големи благоприятни условия. Боряна е един приказен играч, който е от главните кандидати за купата в София. В никакъв случай не желая да я товаря с това нещо, по-скоро се пробвам да я накарам да усеща наслаждение от големия гений, който има и от метода, по който може да играе. Когато тя усети това нещо, а към този момент го прави на тренировки, мисля, че ще може да го приложи и на Световното състезание. Бог да е с нас тогава и всичко да е както би трябвало ", сподели Раева. 

Тя съобщи още, че тематиката за отсъствието на състезателките от Русия и Беларус въобще не се разяснява. 

" Това е една тематика, която беше дискутирана, когато трябваше. В момента никой не го разяснява. Всичките ни противници, както и ние, сме съсредоточени напълно в подготовката. Животът е непредвидим, всичко може да се случи в него. Случи се това нещо, ние би трябвало да продължим да работим и да вършим всичко по най-хубавия метод. Вие помните датата, на която България победи изрично непобедимата Русия, тъй че ние ги победихме. В момента в света има доста мощни гимнастички от България, Израел, Италия, в ансамблите Китай и Япония добавям към тези три държави… Животът продължава, хората работят доста, всички се стремим да създадем оптималното от този устав, по който играем, и въобще не е било тематика за диалог дали Русия ще взе участие или не ", приключи Илиана Раева.

Снимки: Sportal.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР