Президентът на БФХГ Илиана Раева очаква тежко световно първенство, но

...
Президентът на БФХГ Илиана Раева очаква тежко световно първенство, но
Коментари Харесай

Илиана Раева: Предстои тежко световно първенство

Президентът на БФХГ Илиана Раева чака тежко международно състезание, само че и мощно показване на българските гимнастички. Шампионатът на планетата по художествена гимнастика ще се организира от 10 до 16 септември в " Арена Армеец " в София.

" Предстои доста тежко международно състезание. Ние упражняваме доста, мечтаем доста и си имаме вяра доста. Дано играят децата, да са съсредоточени и имам вяра, че ще създадем едно мощно международното състезание. Невероятна ще бъде конкуренцията за олимпийските игри в Токио 2020 ", сподели Раева по време на откриването на галерия в градинката пред Народния спектакъл, отдадена на художествената гимнастика.

През предишния уикенд Катрин Тасева и Невяна Владинова участваха на шампионат от Световната купа в Минск (Беларус), където Владинова завоюва сребърен орден на лента.

" Невяна сподели израстване във формата, Катрин доста мощно игра. Смея да настоявам, че имаше поклон към домакините и Катрин Тасева беше лишена от два медала. При ансамблите Русия не завоюва, макар че игра без неточност ", добави президентът на БФХГ.

" Всички тимове са ужасно добре готови. Видяхте на последната Световна купа в Минск какъв брой мощна е Линой Ашрам. Като експерт мога да ви кажа, че тя играе доста сложна гимнастика и е с упоритости за международна шампионка. Малката украинка Влада Николченко е същинско украшение, а е единствено на единствено 16 години. Всички се готвят доста за Световното състезание, чака ни доста мощно съревнование. Сега ни следва да забележим и сестри Аверини ", сподели още Илиана Раева.

" България не е била хазаин на Световно състезание от доста години, а у нас този спор е на особена почит, по тази причина всяка гимнастичка мечтае да стане шампионка тук. Шампионатът у нас е по-специален за всички, тъй като точно България е дала толкоз доста шампионки на този хубав спорт ", добави Раева.

Тя съобщи, че множеството билети за шампионата към този момент са продадени. " Хубавите места в " Арена Армеец " към този момент са продадени. Призовавам всички почитатели на тима ни да не чакат да си купят билет в последния миг. Испания, Италия, Русия и Япония идват с рекорден брой агитки. За испанските почитатели се знае, че ще бъдат рекорден брой, Италия и Япония са с огромни упоритости при ансамблите, а Русия по традиция има почитатели на всеки огромен шампионат. Очаквам доста мощно наличие от чужбина, само че имам вяра, че българските почитатели ще са най-вече ", съобщи Раева. Снимка: БФХГ
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР